header-photo

Descarregar castells



Foto Conxi Duro


Passo el cap de setmana sense castells perquè l’agenda m’impedeix anar a Reus. Tres i quatre de vuit i quatre de set dels Capgrossos. Tiro del canal casteller de La Malla per saber que ha passat a Barcelona i a Tarragona. A destacar el tres de nou descarregat dels Xiquets de Tarragona. I em trobo amb un article de l’Andreu Botella que em fa pensar. Vaig a moncasteller i repasso les estadístiques de castells descarregats i castells carregats de les deu primeres colles.

El resultat és prou evident: Capgrossos de Mataró és la colla que té el percentatge (98’88 %) de castells descarregats més elevat i sense cap castell només carregat. Això és equivalent a zero llenyes. Pel contrari els Xiquets de Tarragona són la colla amb un percentatge (4’40 %) més alt de castells només carregats.

Pot ser sí que, com diu en Botella, els castells carregats hagin patit una certa devaluació. Segurament s’afina molt més en els assaigs i a plaça es desmunten peus amb més facilitat. El que està clar, com també escriu un lector en el forum, és que a ningú li agrada posar-se el castell de barret.