header-photo

Diades castelleres


El calendari casteller es va escolant poc a poc. Amb totes les colles retornades de vacances la recta final de la temporada sembla posada. Les diades castelleres es van succeint i la cosa no té color, o millor dit té un color verd aclaparador. Avui els de Vilafranca ho han tornat a demostrar a Tarragona en la diada de la Festa Major, tornant a descarregar la torre de nou amb folre i manilles. De moment semblen la única colla capaç de descarregar castells de gamma extra a l’espera del que facin Minyons d’aquí a final de temporada i davant una Vella de Valls que sembla clavada en la tripleta màgica, la qual cosa ja té el seu mèrit. Avui, a la plaça de la Font, els rosats no han pogut amb el cinc de nou amb folre que fa dies preparen.

La notícia bona l’han donada els Xiquets de Tarragona carregant el tres de nou amb folre. Com deia el mateix cap de colla, els matalassers són colla de vuit i que de vegades, i avui ha estat una d’aquestes, poden tirar castells de nou.

A l’espera de les importants diades que queden per davant; amb els Minyons que s’han de posar les piles, amb la Vella que té ganes, amb la Joves que ha de confirmar que el quatre de nou de Sant Fèlix no va ser de casualitat i amb els Capgrossos en la seva lluita particular pel quatre de nou; les diades castelleres més significatives han estat, i per aquest ordre, Sant Fèlix, Les Santes, l’Arboç del Penedès i Tarragona. Queda molta temporada encara però la diada de Les Santes –i reconec que no sóc gens imparcial- és consolida com una gran diada castellera, pels castells que es tiren i per l’ambient a la plaça.

Que les Santes Julianes i Semproniana ho puguin veure durant molts anys!