header-photo

Castells a Sa Bassa



Aquesta tarda, diada castellera de la colla Al·lots de Manacor, a la plaça de Sa Bassa. Al·lots, Castellers de Mallorca i Capgrossos de Mataró. Més de 280 castellers i castelleres mataronins ens hem desplaçat aquest llarg cap de setmana fins Les Illes per a participar en la diada manacorina. Magnífica, i s’ha d’agrair profundament, l’acollida dels Al·lots durant aquests dies a Manacor.

A plaça cap llenya i castells dels que fan afició. Quatre de set amb l’agulla, cinc de set i un tres de set aixecat amb més coratge que ortodòxia per part dels manacorins. Han tancat l’actuació amb un vano de cinc. Els de ciutat de Mallorca han gairebé calcat l’actuació i han repetit els castells canviant el cinc de set pel quatre de set. Els mataronins hem tirat, al més pur estil capgrós, el quatre de vuit, la torre de vuit i el tres de vuit, per acabar amb un pilar de cinc i quatre pilars de quatre.

Aquest dies en els que a més de fer castells hem parlat llargament de castells, no hem pogut deixar de reconèixer l’enorme esforç que fan Al·lots i Castellers de Mallorca per mantenir l’activitat castellera a Les Illes. D’entrada han de superar el recel de ser tractats de pancatalanistes i després han de treballar amb l’inconvenient de trobar-se lluny de les altres ciutats castelleres. En aquest cas la competència entre les dues colles sembla beneficiosa doncs els obliga a un esforç suplementari que els fa més forts. En tot cas esperem que la jornada d’avui hagi servit per a fer més populars els castells a les Balears i que les colles ho tinguin una mica més fàcil