header-photo

Història d’un carrer


Foto Ramon Radó

Aquesta tarda hem inaugurat l’aparcament del carrer Terrassa. Aquest petit carrer que va de l’avinguda del Velòdrom a l’avinguda del Corregiment, just pel darrera de l’IES Alexandre Satorras. La radical transformació de carrer és un magnífic exemple dels canvis continuats que s’han produït a la ciutat amb l’única finalitat de millorar els nostres barris. Tots els nostres barris.

Fa poc anys el carrer Terrassa era un petit carrer, fosc i de voreres estretes, que només servia per travessar d’una avinguda a l’altra. Ara és una carrer d’amples voreres, amb aparcament, arbres, ben il·luminat i sobretot un carrer d’entrada a equipaments esportius importants.

La primera transformació va ser l’enderroc de l’antiga casa de cal Pelut (la palmera es va trasplantar a la plaça d’entrada al poliesportiu de Cirera), la construcció del poliesportiu Teresa Maria Roca, la reurbanització del carrer (amb la construcció de la placeta on havia hagut la Villa Margarita) i la construcció de l’aparcament. Encara queda la construcció, sobre l’aparcament i a l’entorn dels pavellons, de les
noves instal·lacions pel futbol base de la U.D. Cirera. El projecte ja està aprovat i la tramitació administrativa en marxa.

Al final tenim un carrer completament diferent, voltat d’equipaments esportius i escolars i que porta a dues avingudes totalment reformades. I tindrem un eix transversal d’equipaments –escola Antonio Machado, escola bressol Elna, camp de futbol 7, escola Cirera, poliesportiu de Cirera, poliesportiu Teresa Maria Roca, aparcament del carrer Terrassa, instal·lacions de futbol base, IES Satorra, piscina municipal, velòdrom, casal d’avis del Parc, IES Thos i Codina, escola GEM, CAP de Cirera Molins 8 de propera ampliació), escola bressol La Riereta, casal d’avis de Cirera. Un conjunt d’equipaments que creixerà amb els nous projectes pel triangle de Molins, la carretera de Cirera i les escoles de primària Maria Mercè Roca, l’escola bressol del Camí de la Serra i els nous aparcaments que començarem a construir l’any vinent.

Com ja he dit altres vegades deu ser que treballant, i amb les idees clares, es fa feina.

1 comentari:

Izan ha dit...

Encara recordo les estones, a les tardes, que miravem a Cal Pelut des de les aules del Satorres.D'això fa molts anys, i com no el carrer Terrassa ens servia a la gent de Cirera per fer Via i anar directament al Jaume Recoder. (actualment escola de Cirera). Com no, el trist i fosc de l'hivern al carrer, que servei d'amagatall perfecte per adolescents. (qui digui que no menteix). I com no, que el pavelló tingués el nom de la professora i esportista Teresa Maria Roca, a la qual vàrem dedicar els i les alumnes un torneig de volei en el seu dia, i que actualment és de handbol.
Transformació si, i bona, ara cal que es pugui utilitzar per tothom i pugui ser un equipament de ciutat i també per al barri.

Jordi