header-photo

Jornades tecnològiques


Ahir i avui. Poc a poc, i sense absències, anem donant cos als projectes tecnològics que ens hem proposat tirar endavant. Si fa pocs dies vaig intervenir en l’assemblea de Localret, aquest dies ha tocat fer-ho amb projectes més locals, però no menys importants.

Ahir, constitució del primer Consell Assessor d’empreses de la Fundació Tic-Salut. Dues-centes persones, en representació d’empreses vinculades amb les noves tecnologies i amb l’àmbit sanitari, ens apleguem al modern auditori de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. Obre l’acte la consellera Geli que no s’està de dir que “la relació entre les tecnologies de la informació i el sistema sanitari són la gran revolució pendent en l’àmbit de la salut”. Presència destacada de mataronins entre els ponents que intervenen en la jornada: Joan Guanyabens, Josep Mañach, Carles Fradera. Presento la ponència d’en Javier Colás, president de la Fundación Tecnología y Salud, que impulsa la Federación Española de Empresas de Tecnología Sanitaria. Faig la cloenda de la jornada explicant la implicació dels ajuntaments catalans en la gestió sanitària del nostre país i l’esforç que s’està fent en la incorporació i desplegament de les infraestructures que facin possible la universalització de les TIC de manera que no es produeixin segregacions territorials o socials en el seu accés i en el seu ús. Bon resultat de la jornada, amb un grapat d’empreses compromeses en participar en el Consell Assessor.

Avui, signatura del conveni de col·laboració entre Al-Pi i Maresme Digital TV. Amb aquest conveni es garanteix la connexió amb banda ampla d’alta velocitat (fins a 10Gbps). D’aquesta manera es garanteix la capacitat suficient per permetre la transmissió ràpida dels continguts de la Xarxa Audiovisual que hem començat a crear a partir de les ràdios locals per proveir de continguts la televisió comarcal. També es garanteix la connexió amb l’Anella Audiovisual de Catalunya, que ens permetrà rebre i també enviar informació a la resta del país.

Dues apostes diferents. Una, Maresme digital TV, molt decidida per articular tecnològicament la comarca i l’altra, Fundació Tic-Salut, d’abast nacional que ens ha de situar al capdavant en matèria sanitària.