header-photo

Victòria pírrica


“Una altra victòria com aquesta i tornaré sol a Epir”. És el que diuen va dir Pirro d’Epir després de la victòria d'Heraclea en la que va perdre milers de soldats. Una victòria pírrica. Més o menys com la que va obtenir ahir al Senat el Partit Popular amb la reprovació de la ministra Álvarez. Primer perquè la reprovació no té cap conseqüència pràtica i després perquè es va posar de nou de manifest que el Partit Popular està absolulament sol. I a sobre va rebre de valent de la mà dels seus hipotètics socis de moció.

La jugada de presentar al Senat la mateixa moció que va ser aprovada en el Parlament de Catalunya amb els vots d’ERC, CiU i ICV, els hi va sortir malament i precisament aquests grups van repartir llenya de valent contra el PP. Republicans, ecosocialistes i convergents, no varen tenir cap mania en fer corresponsable als populars del dèficit d’infraestructures a Catalunya. Partien però de posicionaments diferents, perquè mentre als dos primers grups no se’ls pots reclamar cap responsabilitat –més enllà de la seva oposició precisament a algunes infraestructures-, els convergents no estan lliure de culpa. Per molt que en Pere Macia critiqués als populars no quedava exculpat de les seves responsabilitats de vint-i-tres anys de govern a Catalunya. I encara més, com els hi va recordar en Sirera, d’haver donat suport als pressupostos del Partit Popular durant vuit anys. Precisament els anys on s’acumulen els dèficits d’inversió de l’estat a Catalunya.

Faria bé, vist el resultat de la votació, en analitzar les causes de la seva solitud i entendre que en política no sempre els enemics dels meus enemics són amics meus.O com defineix el Diccionari de la Llengua Catalana una victòria pírrica: Victòria que aporta més danys que no pas avantatges.

1 comentari:

v ha dit...

Jo ja no crec en res:
1. Ni en les mentides consecutives que ha dit l'ajuntament de Mataró. Trasllat xemeneia, enderroc edifici,no hi ha torre de 12 plantes, enderroc i simulacre-còpia de l' edifici,i apareix torre de 12 plantes, trasllat íntegre de les pedres, torre de 12 plantes, les pedres es guardaran , s'edificarà el corte ingles, s'edificarà de nou can fàbregas, i bla bla bla, com continuaran les mentides????.
2. Posats a fer: les pedres s'han perdut, els números no quadren, la torre ha de ser de 25 pisos, l'escola no es fa, laa xemeneia s'ha trencat, s'han mort uns quants operaris, les obres s'han parat, inauguració del corte inglés, el col.lapse de mataró és monumental, el petit comerç tanca portes no pot aguantar la sotregada de la locomotora, locals buits per llogar, pixaners i drogadictes a l'entorn del corte ingles, transit, fum, contaminació.
3. Tot aiuixò gràcies al meravellós món del corte inglés i del tripartit.
4. Tot això gràcies al meravellós món de la oposició.
5. No cal votar, només cagar-se amb tots i fotre el camp de Mataró.