header-photo

Tot esperant els Reis



En Pere Vàzquez m’envia aquesta foto, original d'en Romuald Grané, de l’arribada del Patges del Reis d’Orient, ahir a la tarda a Mataró. La il·lusió dels més petits i també dels grans.

1 comentari:

Pellofa ha dit...

Il•lustríssim Alcalde i President del Patronat de Cultura, en nom de ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar, gràcies per la vostra rebuda. Bona tarda, Nens i Nenes de Mataró!
M’envien els reis d’Orient per recollir totes les vostres cartes, sense deixar-ne ni una. Ells estan molt enfeinats preparant tots els regals i totes les joguines que us deixaran a casa d’aquí a tres dies, i per això no han pogut venir. Ses majestats em demanen que us digui que llegiran totes les cartes, una per una, i que miraran de portar a cada nen i a cada nena de Mataró aquell regal que els faci més il•lusió.
No us preocupeu si la lletra no us ha sortit gaire bé. Els reis saben llegir tota mena de lletres: les més ben fetes, les d’aquells que encara n’aprenen, la lletra lligada, la de pal, les majúscules, les minúscules... i fins i tot són capaços de llegir les faltes d’ortografia! (tot i que això els costa una mica més). No oblideu que encara us queden tres dies per ser d’allò més bons minyons i minyones perquè no us portin gaire carbó.
Els reis m’han encomanat que us digui que el proper dissabte a la tarda sortiu tots al carrer per rebre’ls, que ells celebraran una cavalcada pels carrers de la ciutat només per veure-us un per un. M’han dit que, sisplau, hi aneu ben abrigats, perquè a aquelles hores sempre fa fred, i no volen que us constipeu la nit més màgica de l’any.
El president del sindicat de patges i camells m’ha demanat que recordeu que ells també treballaran tota la nit, i estaria prou bé que els deixéssiu alguna coseta per menjar, tan pels patges com pels camells.
I per acabar, vull que fem tots junts un visca a ses majestats. VISCA ELS REIS D’ORIENT!!