header-photo

Idees, ni que siguin errònies




Deia Popper que la ciència progressa també gràcies a les idees equivocades. Que és el contrast de les idees, per damunt dels dogmatisme, el que va avençar el món. És el que vaig explicar als nois i noies dels instituts de Mataró que participen en les Jornades Científiques. És la cinquena edició d’aquesta iniciativa que impulsen les administracions educatives i l’Associació de professors de física i química de Mataró, amb la col·laboració de Sala Cabañes. Precisament avui, a la Sala, s’ha programat un espectacle del mag Lari.

Però més enllà de l’espectacularitat del trucs del mag i dels experiments científics que han creat una bona expectació aquesta tarda a la plaça de Santa Anna, la ciència i el seu aprenentatge constitueixen una magnífica escola de pensament. Amb la curiositat com a motor, però amb el rigor com a mètode. La capacitat de síntesi i d’extreure conclusions com a elements característics i l’obligació de buscar les aplicacions pràctiques que serveixen per millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes.

Rigor i capacitat que es demostra en les ponències que els alumnes han presentat en aquesta nova edició de les Jornades Científiques.