header-photo

Política local



Aquests dies, per raons ben diverses, s’acumulen els actes i les notícies sobre política local.

El divendres, el Consell Comarcal del Maresme, va celebrar a Arenys de Munt el seu XXè aniversari. És coneguda la meva opinió sobre aquests organismes i l’absurditat d’un sistema gairebé parlamentari per gestionar serveis comuns entres ajuntaments. Ben curiosament alguns dels responsables més directes de l’alta politització partidista dels consells comarcals ara s’atreveixen justament a demanar un canvi de model i convertir-los en el que sempre havien d’haver estat. El temps, o les estratègies polítiques d’alguns, sembla posar les coses en el seu lloc. Feina per fer ens queda molta i caldrà fer-la de forma coordinada en aquesta comarca de difícil articulació. El Consell Comarcal, perdent rèmores partidistes, i el Consell d’alcaldes poden ser bones eines com ja es va demostrar en el procés d’elaboració del Pla Estratègic del Maresme.

Diumenge al matí, el Ple de la Diputació ja comentat. La feina continua endavant i la Diputació segueix liderant projectes arreu. Com aquest matí a Lleida.

Més municipalisme aquesta tarda al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Trobada de les executives de les entitats municipalistes catalanes, amb la presència del conseller Ausàs, per celebrar el Dia del Municipi. Una declaració conjunta que posa èmfasi en allò que ens uneix: “la nostra voluntat ferma de continuar treballant per tal de poder fer realitat l’acció conjunta de totes les administracions en les polítiques públiques per a la millora de la qualitat de vida i pel benestar dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya”.