header-photo

Història i tradició, música i sardana


Foto bernatff

La roda del temps, incansable i implacable, gira i gira. I ens retorna any rere any a repetir els rituals, a resseguir les petjades, a recomptar els passos. I ho fem a gust, contents en la reiteració que consolida les coses i els hi dona categoria de tradició. Per això demà diumenge, de nou, ens retrobarem a la plaça de Santa Anna de Mataró per veure les evolucions de les colles sardanistes, que responent a la crida de les colles Repuntejant, s’aplegaran per celebrar el XXIIIè concurs de colles sardanistes i el Concurs individual de sardanes revesses. Una nova edició que farà que sardanistes d’arreu del país visitin la ciutat i tornem a omplir amb el so de la cobla, ara que celebrem mil anys de Santa Maria, els carrers de Mataró. Just també l’any de la celebració del centenari del Foment de la Sardana. Història i tradició, música i sardana.

Al darrera, com sempre, el treball constant de la gent que s’estima la sardana i la ciutat. Que saben de la importància del treball i de l’esforç per mantenir viva la tradició, per fer-la arribar a nous públics i per situar el nom de Mataró ben alt en el panorama sardanístic. Gràcies pel vostre treball i dedicació.

Fa pocs dies, a Sant Climent de Llobregat, es va anunciar que Mataró serà la Ciutat Pubilla de la Sardana 2009. Serà doncs un bon moment per a celebrar-ho de forma conjunta amb la resta de sardanistes que de ben segur no faltaran a la cita de les Repuntejant a la plaça de Santa Anna. La plaça sardanista per antonomàsia de Mataró.

Per molts anys Repuntejant i un bon concurs.