header-photo

Crònica des de Créteil




Ha fet calor. Una vegada superat l’entrebanc d’Air France i els canvis obligats de vol per overwoking, el viatge es presenta amb mig avió ple de mataronins i mataronines que acaben de completar el pont aeri que aquest dies s’ha muntat entre Mataró i Créteil. Al final tothom, o gairebé tothom, ja és a Cretéil.

L’assaig, a la plaça Salvador Allende, ens deixa anècdotes i imatges si més no curioses. Els francesos entusiasmats, s’han abocat a la festa i esperen veure demà una mostra de Santes. Cal agrair l’enorme esforç i la quantitat de gent que s’han mobilitzat per aquest Jour de Fête. La nostra gent amb «mono» santero i que demà encara s’incrementarà més. M’expliquen el pilar dels Capgrossos davant l’Òpera que acaba entre aplaudiments espontanis de la gent.

Retrobament amb vells amics de Créteil, xerrada amable mentre sopem al bosc de Vincennes i la sorpresa d’un París amb el jovent omplint de gom a gom carrers i places per celebrar el Dia de la Música. Macrobotellón als bulevards parisencs.