header-photo

En la feina ens trobarem



Una nova edició dels Premis GIMM. Una cita que ja s’ha consolidat en el calendari de la ciutat. Un moment per fer balanç, reconèixer la feina feta i fixar nous reptes.

Però sobretot uns premis per reconèixer el compromís de persones, empreses i institucions en el seu treball per la plena integració de les persones amb discapacitat física.

Arriba aquesta nova edició dels premis GIMM en un moment especialment significatiu. Durant aquest any ha començat el desenvolupament de l’anomenada Llei de la Dependència. L’anomenat quart pilar de l’estat del benestar. Una llei d’àmplies repercussions socials, que ha aixecat expectatives molt altes, i que tot just comença a donar els primers resultats. Som conscients, i els ajuntaments tornem a jugar un paper important, que el desenvolupament de la llei no serà senzilla. Caldrà ajustar bé els mecanismes administratius, desenvolupar les carteres de serveis, formar les persones. Sobretot caldrà dotar econòmica de forma adequada els pressupostos necessaris per poder atendre les prestacions de la llei.

Si el desenvolupament de la llei és l’objectiu prioritari, no podem oblidar altres fronts oberts i en els que també cal treballar. L’eliminació de barreres arquitectòniques, l’adaptació del transport públic, la normalització laboral de les persones amb discapacitat, són àmbits en els que cal consolidar les millores aconseguides i sobretot fer noves passes endavant.

En tota aquesta feina per fer, el GIMM, tornarà a ser una peça clau. I la col·laboració amb entitats, empreses i institucions fonamental. Com sempre ens trobarem en la feina.
Text de la meva intervenció en l'acte d'entrega dels premis GIMM