header-photo

Temps de castells: Santa Maria de nou



L’any del mil·lenari de la basílica, la plaça de Santa Maria es converteix en plaça de nou. Ja són quatre les places que els Capgrossos han convertir en plaça de nou: la de Santa Anna, la de Cuba, la de Premià i avui la de Santa Maria. I ho han fet amb un tres de nou que ha calgut defensar gairebé a la vallenca. De la mateixa manera que s’ha defensat el cinc de vuit. Aquest ha estat l’únic castell dels blaus en el que he pogut participar. L’agenda oficial mana i he arribat a corre-cuita per pràcticament tancar i sense temps ni d’enfaixar-me . Dos castells, el tres de nou folrat i el cinc de vuit que es tiraven per primera vegada aquesta temporada. La tercera torre de vuit folrada dels Capgrossos han completat la diada de l’aniversari dels mataronins que, com no podia ser d’una altra manera, han acabat amb dotze, un per cada any, pilars de quatre.

Com ha dit la Roser Herrero al programa Quarts de nou: quan tocava tirar castells de set hem fet castells de set, quan tocava de vuit els hem fet de vuit, avui tocava de nou i els hem fet de nou.

De la plaça de Santa Maria ha sortit més gent satisfeta. El Minyons de Terrassa han sortit de plaça amb tres castells de vuit: el tres i el quatre de vuit i la seva primera torre folrada de vuit de l’any. També els Castellers de Sants han tingut una bona actuació a Mataró: el cinc de set, el tres de vuit i el tres de set aixecat per sota.

Bona diada que de moment ja ha posat sobre la taula una nova polèmica mataronina: plaça de Santa Maria o plaça de Cuba?. Estarem atents.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Bona tarda!!! bè ja recuperats de les emocions d´ahir, ara toca seguir treballant i continuar possant el nom de MATARÓ ben amunt!!!
Per cert... jo aposto per la Plaça de Santa Maria, és mes plaça i a mes a mes veure ahir per la TV la façana de Santa Maria -llastima de les pintures- feia "paxoca"!!
Salutacions...
Xevi Johan

Marc ha dit...

Bonic article, i gran actuació!

Només un matís. La plaça de Santa Anna era de 9 abans que els Capgrossos ho aconseguissim.

Així doncs, Mataró té tres places de nou (dues de les quals estrenades pels Capgrossos) i els Capgrossos han estrenat tres places de nou, "només".

Salut!