header-photo

Jornada sitgetana



En el primer dia que ha fet sol i calor d’estiu, i en el marc del passeig marítim de Sitges. El motiu valia la pena: celebració del 25è aniversari del Centre d’Estudis del Mar de la Diputació de Barcelona. Al matí festa amb els escolars, amb la presència del mateix Neptú que sorgit de les aigües de la Mediterrània s’ha volgut sumar a l’efemèride. Al mateix temps jornada de treball sobre els efectes del canvi climàtic sobre el litoral. En la meva intervenció, gairebé, puc enllaçar amb el post anterior i adverteixo que si fins ara totes les amenaces al litoral havien vingut de terra endins, ara ens trobem amb l’amenaça que suposen els efectes del canvi climàtic sobre un espai densament poblat i clau en la nostra economia. Algunes ponències de bon nivell i un grapat de tècnics municipals participant en el debat.

Dinar a ran de mar i viatge ràpid a Barcelona. Important reunió a la seu de la Federació de Municipis de Catalunya per parlar sobre els convenis amb Ecoembes i Ecovidrio. Aquests convenis regulen la relació entre aquestes entitats responsables de la gestió i reutilització dels envasos amb el món municipal. Uns convenis que cal renegociar de manera correcta i sobre els que haurem de destinar moltes hores de treball.

Tornada a Sitges per a l’entrega dels Premis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. Premis que arriben a la quarta edició i que volen premiar les millors iniciatives municipals en temes de gestió d’aigua i d’energia. Satisfacció en els guardonats i una bona mostra del que es pot arribar a fer des dels ajuntaments en l’àmbit mediambiental.

Per acabar amb un ressopó al mateix passeig, just quan el sol s’anava a la posta entre turistes despistats i les bèsties marines de Sarruga.

1 comentari:

rafaocana ha dit...

Això és rapidesa en penjar un post. Salutacions!