header-photo

Setmana aprofitada

Foto Quico Melero

Malgrat el pont de Sant Joan arribo al final de la setmana amb la sensació d’haver aprofitat bé el temps. No sempre passa i, sobretot les setmanes amb festes pel mig, donen la sensació de mig perdudes. No ha estat aquest el cas.

És veritat que la setmana comença ben d’hora a Créteil i que, a diferència del viatge d’anada, no tenim cap contratemps per agafar l’avió i arribar a Mataró a l’hora de dinar. Tarda de revetlla que es nota a l’ambient i que aprofito per parlar amb un parell de persones sobre alguns assumptes d’aquells que d’aquí un temps donaran un bon resultat per la ciutat. A les set acte de rebuda de la Flama del Canigó. Cada anys som més gent, queden aspectes per polir, però la flama s’estén per la ciutat, des de Vista Alegre a baix a mar, des de Cerdanyola a les Cinc Sènies.

Revetlla curta, amb la família, i per primera vegada en molt de temps fora de Mataró. Un moment per passar pel Passeig Marítim i veure la gentada que s’aplegava per celebrar aquesta nit tan especial.

De bon matí cap a Saragossa. Convenció de l’ICLEI, visita a l’Expo i un grapat de missatges de felicitació per contestar.

Dimecres que comença amb la reunió de la Junta de Govern. A destacar l’aprovació dels projectes de reurbanització dels carrers de sant Bru i de Cristina. Una mica més tard visita a les instal·lacions de l’empresa Everis a l’edifici del Tecnocampus de Vallverich. Una oportunitat que la ciutat guanya. Al migdia reunió, a Terrassa, dels alcaldes de l’Arc Metropolità. Aprovació de la declaració de Terrassa que reafirma la nostra voluntat de jugar un paper important en el procés de debat del Pla Territorial Metropolità. Junta de la Fundació Privada Salut a l’Hospital de Mataró i Consell de ciutat per acabar una llarga jornada.

El dijous acte d’entrega de bicicletes a les policies locals de deu localitats de la província. Treball de despatx per aclarir la taula i Plenari de la Comissió d’Esports, que presideixo, de la Federació de Municipis de Catalunya. Ens acompanya la Secretaria General de l’Esport, l’Anna Pruna, que ens fa una extensa explicació dels objectius de la Generalitat en qüestions esportives directament relacionades amb els municipis. Quan la gent comença a asseure per veure el partit Espanya-Rússia, nosaltres seiem per parlar del Tecnocampus. Consell d’administració de l’Entitat Pública empresarial per prendre decisions importants sobre el futur del Tecnocampus. Un procés que continua avançant ara ja de forma ben evident. Una llarga passejada, des del carrer Herrera fins al Pla d’en Boet, per uns carrers absolutament deserts, que em permet gaudir de la bonança del capvespre.

Divendres a les vuit reunió a l’Escorxador. Despatx habitual per parlar de l’estat dels projectes dels Serveis Municipals i Manteniment. Un moment per esmorzar al bar dels Capgrossos. A les onze signatura amb el conseller Maragall d’un protocol de corresposabilització en matèria educativa entre l’Ajuntament i la Generalitat. La concreció en un document del compromís històric de la ciutat amb l’Educació. El conseller em demana assistir a l’acte, programat a continuació, de comiat dels mestres que es jubilen aquest curs 2007-2008. Alguns vells coneguts i companys de moltes lluites i afanys. Felicitacions i agraïments compartits amb el conseller per la feina feta.

Encara un parell de reunions abans de dinar. Per recomençar a les cinc amb una altra reunió, seguir amb un parell de casaments i rematar el dia amb un acte de partit a l’Espai Cerdanyola del PSC.

Aquest matí, rebuda d’una delegació oficial del Senegal. Gent que busca inversions al seu país i que posem en contacte amb el nostre teixit empresarial. Més casaments, acte de final de temporada de Mataró Ràdio (la de les tres P). Tarda per passejar, per visitar exposicions pendents i per relaxar-se amb un bon concert.

I demà castells! A les dotze al Palau amb motiu de les Festes del barri.

Una setmana aprofitada!