header-photo

Construint el futur

Foto Santi Flores

Parlar del Palau és parlar de moltes coses. És parlar d’un barri que ha vist com, amb molta rapidesa, canviava el seu veïnat. Com noves llengües s’escoltaven a la plaça i al carrer, com nous comerços substituïen als de “tota” la vida, com altres veïns omplien les escales de sons i olors diferents a les habituals, com nous noms apareixien a les bústies dels portals. I els canvis, i aquests canvis no estan pas petits, provoquen incerteses i desconfiances.

Podem fer aleshores dues coses. Lamentar-nos i parlar obsessivament dels problemes, sense proposar cap solució viable, escoltar els cants de sirena dels que no tornaran a passejar pel barri fins a la propera i oblidant-se del que no varen fer quan tenien capacitats i sobretot responsabilitats de fer-ho. Podem fer això i no canviar res. O podem arremangar-nos, apel·lar a un cert orgull de barri i posar-nos a treballar per canviar a millor les coses. I això és exactament el que hem decidit fer. Generalitat, Ajuntament, entitats del barri i veïns i veïnes, sobretot veïns i veïnes, treballant plegats per millorar el barri. Pot semblar un treball titànic, segurament ho és, però que val la pena si volem construir el nostre futur i no ser únicament espectadors impotents dels fets.

I la festa del barri, ara que toca la festa, ajuda i de forma important. Una festa que aquest any haurem de fer en un espai més reduït per les obres de construcció de l’aparcament al parc del Palau, però que servirà per fomentar coneixement entre veïns, per anar teixint la preuada convivència en el respecte mutu i en el marc dels drets i dels deures compartits.

Aprofiteu l’ocasió, ompliu la plaça, els carrers, de bon veïnatge. La gent de la comissió de festes ha treballat amb tota la il·lusió per fer-la possible. Els veïns i veïnes s’ho mereixen i realment val la pena.

Que tinguem tots junts una molt bona festa del Palau.


Text del meu escrit al programa de Festes del Palau

1 comentari:

Anònim ha dit...

Arribo ara i l'ambient és fantàstic.
Ens veiem!