header-photo

Llarg i dens

Foto Capgròs.com


El Ple de l’Ajuntament de Mataró d’ahir que recupera la normalitat amb la presa de possessió de la Núria Aguilar en substitució de l’Esteve Terradas. Més de set hores de treball i discussió d’un munt de temes importants, alguns molt importants, per la ciutat. El conveni entre el Consell Comarcal i l’Ajuntament per unificar l’Escola Universitària del Maresme i l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, i integrar-la en la Fundació Tecnocampus és una operació de futur que dona dimensió comarcal, de manera definitiva, als estudis universitaris i al parc tecnològic de Mataró que ahir veia com s’aprovava el seu projecte executiu. També el conveni per la cessió de l’ús de l’edifici de l’antic Club Nàutic té una gran rellevància per l’ordenació del front marítim i per la potenciació de les activitats vinculades al mar. Dos convenis en els que veníem treballant des de fa anys, i que ara per fi s’han pogut materialitzar.

El Ple va provar també l’adhesió de l’Ajuntament de Mataró a l’anomenat Pacte d’alcaldes, del que ja he escrit altres vegades, que impulsa la Comissió Europea i que proposa reduir un 20% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, reduir un 20% el consum energètic i produir un 20% d’energies renovables.

La concessió del servei de Mataró Bus, amb una ampliació de la flota, millora de la xarxa i de les freqüències, arribant als polígons industrials i a les urbanitzacions, va ser un dels altres temes importants del Ple d’ahir.

L’aprovació del text refós, que finalitza pràcticament la tramitació urbanística, ens permet donar un pas més en la implantació del Corte Inglés a Mataró. Mentre el govern mou peça per solucionar els problemes que han aparegut en tot aquest assumpte, de tanta transcendència pel futur econòmic de la ciutat, altres continuen enrocats en posicionaments gens clars ni definits.

També en clau urbanística, una proposta de resolució que impulsa la coordinació en el planejament urbanístic entre els municipis de l’entorn de Mataró. Una eina que ha de permetre el desenvolupament harmonitzat del territori.

Un Ple llarg, dens, que s’acaba passades les dues de la nit. A les cinc torna a sonar el despertador i cal afanyar-se per agafar l’AVE camí de Madrid.