header-photo

Camina per l'alzheimer



Defineix “caminada”, el Diccionari de la Gran Enciclopèdia Catalana, com el fet de recórrer caminant un trajecte més aviat llarg. Busco la paraula amb motiu de la proposta que ens fa EPMA d’una caminada popular i solidària: Mataró camina per l’Alzheimer.

Un senzill recorregut per alguns dels Turons que envolten la ciutat i que ens permetran tornar a veure la perspectiva de les Cinc Sènies des del Turó d’Onofre Arnau amb el mar a tocar, admirar la senzilla del romànic de Sant Martí de Mata i contemplar la ciutat gairebé a vol d’ocell, caminar pels corriols que travessen les pinedes i els alzinars d’amunt de Valldeix per acabar retrobant-nos a la plaça de Santa Anna.

Una caminada, però, que té una finalitat molt més important que un simple passeig pels entorns de Mataró. Una caminada que EPMA ens planteja com un acte solidari i comunitari davant la malaltia de l’Alzheimer: el suport a les famílies que la pateixen i el compromís ciutadà de seguir treballant plegats.

Que EPMA, que és un col·lectiu de gent afeccionada al teatre, ens convoqui a aquesta caminada és d’agrair pel que té de solidari i és una mostra palpable de com una entitat, nascuda de barri, es projecta fora del seu àmbit i al conjunt de la ciutat. Al seu treball habitual de foment del teatre d’afeccionats, el col·lectiu ha sumat en els darrers anys una intensa activitat solidari amb projectes dins i fora de la ciutat.

Una bona manera de construir Mataró des de la cultura i la solidaritat. Una metafòrica caminada que cal fer pas a pas, amb esforç i constància.