header-photo

Matí d’inauguracions



Si el diumenge passat va ser d’exposicions aquest ha estat d’inauguracions. Ja he escrit altres vegades que hi ha moments que la feina de mesos fructifica i dona pas a les inauguracions acumulades. És el que ha passat avui als barris de Rocafonda i El Palau.

Primer inauguració de l’Oficina de la Llei de Barris. La llei que el president Maragall ens va explicar en la seva primera visita a Rocafonda quan encara només era candidat. Una llei que va ser rebutjada per la majoria de dretes nacionalistes –catalana i espanyola- que aleshores governava el país. Personalment vaig fer gestions amb algun destacat polític mataroní per a que el PP donés suport a la llei. Fou debades i la llei va haver d’esperar el govern tripartit catalanista i d’esquerres per a ser aprovada al Parlament. En la quarta edició, Cerdanyola ho havia estat en la segona, va ser concedida al projecte de Rocafonda-El Palau-Escorxador. Ara obrim l’oficina que ha d’impulsar i coordinar tot l’ambiciós programa que tenim per aquests barris.

Després inauguració formal de la gespa del camp de futbol de Rocafonda. Una instal·lació que dona servei als jugadors i jugadores de futbol del club del barri i que representa millor que ningú la diversitat del propi barri. El camp ha quedat magnífic i quan el parc de Rocafonda, que es comença a construir d’aquí pocs dies, estigui acabat tindrà un entorn agradable i ben urbanitzat.

Una mica més tard inauguració de l’aparcament del Parc del Palau. Dues plantes subterrànies amb quasi dues-centes places d’aparcament que donaran un bon servei a aquest barri que fins ara no disposava de cap aparcament públic. Les obres de l’aparcament han obligat a reurbanitzar de nou el Parc del Palau, i s’ha aprofitat per un disseny més funcional.

Tres inauguracions amb un denominador comú: el treball decidit per millorar les condicions de vida dels barris de la ciutat.