header-photo

Contra la crisi





Aquests dies estem assistint a una allau de notícies sobre la que tothom qualifica com la primera gran crisi de l’economia global i que es considera com la més important després de la guerra mundial. Notícies sobre la reactivació de les economies mundials que anuncien una recuperació dels mercats i un augment de la confiança dels consumidors. Són els que alguns han qualificat com els brots verds. Però més enllà d’aquesta situació que invita a l’optimisme es redoblen els esforços dels governs per impulsar les economies i per minimitzar les conseqüències sobre les persones que, especialment en l’àmbit laboral, han quedat afectades per la difícil conjuntura econòmica.

El cert és que la lluita contra la crisi ha centrat les agendes dels governs i dels polítics i fins i tot aquells que normalment anteposen altres objectius han acabat, encara que molt em temo que únicament per raons tàctiques i electoralistes, pregonant que la lluita contra la crisi és prioritària.

Això ha passat a nivell mundial, estatal, nacional i local. Notícies com el subsidi per les persones que han acabat la prestació de l’atur o la signatura del conveni per assistència social que avui hem signat amb la Generalitat, i que representen un increment del 33% dels recursos, es produeixen simultàniament amb debats com el que varem tenir en el Ple de l’Ajuntament passat on es va posar de manifest dues percepcions ben diferents del que cal fer en temps de dificultat econòmica.

Davant l’estratègia del parem-ho tot, fem moratòries, no ens belluguem i esperem que escampi, la decidida voluntat del govern municipal de continuar apostant fort, sense temeritats però a fons, pels projectes estratègics que ja tenim endegats i que aviat seran una realitat important per la ciutat i la comarca. Ens convé parar ara inversions en marxa que posicionaran la ciutat de forma excel•lent davant una recuperació econòmica futura? Em sembla que la pregunta és respon sola i que l’estratègia del cargol només serveix per que t’acabin aixafant. Notícies com la tramitació de la llicència comercial del Corte Inglés, amb una inversió compromesa de 166 milions d’euros i 1000 nous llocs de treball avalen clarament les apostes que Mataró està fent. També en la lluita contra la crisi.