header-photo

Estornells




Foto Victoria

Com cada any, puntuals amb la tardor, ens arriben els estornells. A darrera hora de la tarda els seus grans estols voleien per damunt la ciutat, just abans de precipitar-se sobre els llocs on passaran la nit. Llocs als que tornen any rere any com si ho tinguessin escrit en el seu codi genètic. A milers es disposen en les branques d’arbres omplint l’aire de crits i el terra d’excrements.

Cada any els ajuntaments inicien una mena de lluita per foragitar-los dels espais més urbans, carrers i passeigs on s’instal•len, assajant tot tipus de tècniques. Des de sirenes, sorolls de depredadors, fins a simples i pures escopetades. Res sembla haver donar bon resultat.

A Mataró els estornells s’han posat històricament als arbres de la Rambla. També hem assajat tècniques diverses sense massa bon resultat. L’any passat, i aquest estem a punt de repetir l’experiència, es va foragitar una bona part dels estornells amb una combinació de sons i raigs làser. Si l’any passat va funcionar força bé i no es van instal•lar nous estornells, esperem que aquest any el resultat sigui igualment bo i s’hagi resolt un problema.