header-photo

Temps de castells: al més pur estil Capgrossos


Foto I. Dorda




Actuació avui a Sabadell per la Festa Major que em perdo per un compromís de darrera hora. Com sempre m’arriba puntualment la informació via sms. S’han tirat els castells que es tenien pels assajos fets, per la gent disponible i els que el cap de colla va anunciar divendres a assaig: tres i quatre de vuit i torre de set. Cap sorpresa però solvència suficientment demostrada.

Quan la matinada del trenta de juliol sona la darrera nota musical que posa fi a les festes de Les Santes els mataronins i mataronines comencem una gran diàspora que ens portarà arreu del món. La ciutat es buida i l’activitat castellera es paralitza fins la darrera setmana d’agost que es reinicien els assaigs i comença a bullir de nou l’olla. I així s’escriu la segona part de la temporada.

Poc a poc es recupera ritme, gent als assaigs i castells. Si la setmana passada va ser Sitges, amb la novetat del tres de set amb el pilar, aquesta ha estat Sabadell. Entre mig una actuació amb castells de set per complir compromisos i per rodar gent a la plaça de Santa Anna ahir a la tarda. Per davant dos mesos intensos amb actuacions importants que han d’acabar a Vilafranca per Tots Sants i a Mataró, ja al mes de novembre.

Temps suficient per recuperar el cinc de vuit, els tres i el quatre de nou folrats, preparar algun castells més amb el pilar i treballar els pilars que tan bon resultat han donat en la primera meitat de la temporada. Treball tranquil, renovació de troncs, rodatge de la canalla, consolidació de les pinyes i tot el seny del món. Vaja al més pur estil Capgrossos!