header-photo

La Via Europa del segle XXI


Inaugurem avui aquest espai per la creació artística i les indústries audiovisuals. Un espai on s’han de trobar els artistes i creadors amb la indústria per treballar amb una matèria prima importantíssima: el talent.

Són les noves fàbriques del segle XXI que respon a les apostes estratègiques que el govern municipal està tirant endavant i que es corresponen amb un model ben definit de ciutat. Una aposta territorial pel que representa pel sector de llevant de la ciutat que corria el risc de quedar-se al marge de la transformació urbana de Mataró. Una aposta pel patrimoni doncs hem recuperat plenament aquesta vella fàbrica que varem catalogar fa pocs anys. Tot això ho ha explicat molt bé en Ramon Bassas.

Però sobretot són una aposta per l’economia. Per l’economia de Mataró que no vol renunciar a la indústria, que vol consolidar-se com a ciutat de servei a les persones, a les empreses i als professionals i que vol posar en valor la seva condició de ciutat mediterrània i marítima. Amb la innovació com a gran motor renovador del teixit econòmic i fent un ús intensiu i intel·ligent de les noves tecnologies.

Aquesta nau Minguell no és més l’entremès del Tecnocampus, l’aposta més gran que mai haig fet aquesta ciutat. Perquè el Tecnocampus ha de significar per l’economia de Mataró el que va significar la Via Europa per l’urbanisme. Si la Via Europa va servir per relligar la ciutat i canviar l’urbanisme, el Tecnocampus ha de ser un motor que canviï l’economia de Mataró.

A l’acte de col·locació de la primera pedra del Tecnocampus us vaig dir literalment: Fem-nos confiança, fem-nos confiança en nosaltres mateixos, en les capacitats dels mataronins i mataronines per reinventar la ciutat i buscar noves oportunitats per la ciutat. Ens hem fet confiança i bona part de tots aquells projectes ja estan molt i molt avançats. Ara permeteu-me que us demani que continuem fent-nos confiança!


Extracte del meu discurs d’aquest mati a l’acte d’inauguració de la nau Minguell.