header-photo

Ningú pensa en el COI?


Aquests dies molta gent ha opinat i ha escrit sobre els incidents protagonitzats per l’entrenador del Real Madrid en el partit de tornada de la Supercopa d’Espanya en el Camp Nou. Gent amb el criteri de José Sámano i d’Enric Juliana que apunten molt bé les conseqüències dels despropòsits del portuguès. Dos escrits absolutament imprescindibles.

Més enllà de tot això em pregunto per les conseqüències que per la candidatura olímpica de Madrid 2020 pot tenir tot plegat. Em sobta que a la capital estiguin permetent el que està passant amb l’entrenador del Real Madrid. Ningú s’adona de la mala impressió que la ciutat està donant per culpa del comportament d’en Mourinho davant l’opinió pública mundial? Ningú pensa que les altres candidatures faran servir aquesta mala imatge davant el COI?.

Algú podrà dir que no es pot confondre la ciutat de Madrid amb el club blanc. Però és ben cert, i que em perdonin els sempre simpàtics atlètics, que el Real Madrid és el millor ambaixador esportiu de la capital d’Espanya. Vaja com el club blaugrana respecte a Barcelona i que no se m’enfadi cap perico. Per això la imatge del club per molta gent és la imatge de la ciutat i certament la de Madrid no surt gaire afavorida amb els xous que munta l’entrenador blanc. Més enllà de llençar per l’aigüera el prestigi del club el que s’està posant en risc és la mateixa candidatura olímpica madrilenya.

Com aturar això ha de ser feina fonamentalment del president Florentino Pérez, però hi ha de col·laborar la premsa madrilenya deixant de donar qualsevol cobertura al comportament del tècnic portugués. Que ho facin aviat o que després no es lamentin i s’inventin conxorxes internacionals. I sobretot que no pretenguin culpabilitzar-nos de la mala imatge de la ciutat i de les conseqüències que pugui tenir pel futur olímpic de la ciutat. Ni barcelonistes ni catalans en tindrem cap culpa. En definitiva que no ens tornin a posar el dit a l’ull!