header-photo

de bon matí: tindrem Estatut

Ben entrada la nit sento el brunzit del mòbil: està entrant un correu electrònic.
És
Miquel Iceta: "tindrem Estatut". No són hores per pensar-hi massa. Però em regiro al llit satisfet.
De bon matí repasso la premsa escrita. Una primera anàlisi dels continguts pactats i dels moviments polítics d'última hora. Qui sortirà a la foto? Sembla que això ha preocupat molt a alguns. M’importa poc. Tindrem Estatut, serà un bon Estatut i el temps ja determinarà a que va jugar cadascú en aquest llarg procés.
Un procés que no s'ha acabat. Queda la tramitació parlamentària del text pactat, la comissió constitucional i el referèndum. Que ningú oblidi que el poble de Catalunya tindrà la darrera paraula sobre aquest Estatut.
De totes les paraules generades en les darreres hores sobre l'Estatut em quedo amb les de Ramón Jàuregui: "su proyecto político- el de Zapatero- termina con el universo simbólico de la derecha: família tradicional, patria excluyente, sexualidad biologicista e identidad esencialista".
També m'apunto, i amb enorme preocupació, les de Rajoy: "el estatuto es malo para los ciudadanos de Cataluña y especialmente bueno para los políticos de Cataluña". Algú estarà covant els ous de la serp?
Molt més raonables i assenyades les paraules del Jefe del Estado Mayor de la Defensa: “la Constitución hay que leerla entera y las Fuerzas Armadas sòlo pueden, y deben, actuar a las ordenes del Gobierno de la nación”.