header-photo

Tots amb els Capgrossos



Foto Capgròs.com
Avui a la plaça de Santa Anna hem viscut sensacions ben contradictòries. La confirmació d’estar en una de les grans places castelleres de Catalunya. Una plaça abonada als castells de gamma extra. Els Castellers de Vilafranca no dubten mai a tirar-los sabedors que tindran el suport dels Capgrossos i de l’extraordinari ambient d’una plaça plena de goma a gom. La torre de nou amb folre i manilles que han bastit avui és de les que guardes a la retina per molt de temps. Perfecta de factura i ràpida d’execució. Conjuntament amb el tres i el quatre de nou, i el pilar de set els vilafranquins ens han regalat la millor actuació de la temporada d’enguany i de la diada de Les Santes que recordo.
Els castellers de la Jove dels Xiquets de Tarragona han cobert de sobres les expectatives. Llàstima del cinc de vuit que se’ls ha resistit per dues vegades.
Els Capgrossos han començat molt bé. Amb un tres de nou amb folre per “calmar els nervis” com en deia un casteller aquest matí. Després d’un intent descarregat de quatre de nou els de la camisa blava han aixecat un impressionant cinc de vuit. Per tornar a intentar de nou el quatre de nou amb folre. Quan el castell semblava a punt de carregar el pom de dalt s’ha despenjat en una caiguda seca i lletja amb el resultat de les dues castelleres del pis de dosos lesionades i traslladades a l’Hospital de Mataró. En aquest moment la diada semblava arruïnada pels Capgrossos. Ha estat, però, el moment de treure el geni de la colla i plantar a la plaça una torre de vuit.
Alguns ara diran que no s’ha repetit la tripleta màgica, que no s’ha intentat un castell de gamma extra. S’obliden de la forma de ser i de fer castells dels mataronins: pas a pas, pis a pis.
Malgrat la caiguda, els Capgrossos continuen essent, junt amb els Castellers de Vilafranca i el Minyons de Terrassa, els únics en descarregar castells de nou aquesta temporada.
Queden moltes diades castelleres i ara és quan els Capgrossos han de sentir, més que mai, l’escalfor de la ciutat i de la comarca. I la Mariona i la Clara han de sentir com les estimem!
Avui l’hem vist l’altra cara al fet casteller. Potser poc acostumats a patir llenyes ens costa més pair-les, però la realitat objectiva és que hem viscut una gran diada castellera aquest matí a la plaça de Santa Anna. Podeu llegir la crònica i veure els vídeos al Capgròs.com.