header-photo

Polèmica i blocs



Foto El País
Faig un repàs del seguiment que en la glogesfera s’ha fet de la polèmica sobre el vot dels immigrants. Segurament les dates en les que ens trobem fa que un tema, que en qualsevol altra època de l’any donaria molt de joc a les opinions, passi bastant desapercebut.

D’entrada els dos blocs que tinc com a referència, i que faig servir per accedir a la resta dels blocs, pràcticament ni en parlen. Em refereixo als blocs d’en Ramon Bassas i d’en Saül Gordillo.

El mataroní porta tot l’agost en la publicació d’una mena de “canon Bassas”, fent un repàs de les seves lectures d’estiu i molt allunyat de l’actualitat política.

El de Calella, després de molts dies de vacances blocaires, tampoc en parla massa en la seva reentreé. Només una referència al trasllat, no comunicat a la Generalitat, d’un grup d’immigrants des de les Canàries fins Barcelona i una referència a la picabaralla dialèctica entre el regidor d’ERC a Manlleu, Jordi Casals, i l’Andreu Espasa, historiador.

El comentari de l’Espasa és l’únic que trobo de l’entorn d’ICV, cosa estranya donat que aquest que és un tema que els acostuma a interessar especialment.

Rebusco en la blogesfera socialista i trobo poca cosa. Un llarg post de Josep Burgaya, regidor socialista a l’ajuntament de Vic, un altre post de l’Albert Balada de Lleida i un de l’Albert Fauria d’Arbúcies. No podia faltar el comentari d’en Jordi Pedret, titulat “més lluny pel bon camí” i que té l’encert d’incloure el text complert de la proposta presentada al Congrés pels grups socialista i ecosocialista.

Per la banda d’ERC destaco un parell de post del president del Parlament, Ernest Benach, en la seva web oficial. I el d’en Joan Puigcercós, de consum estrictament intern, en la seva línia dels darrers dies i capficat en fer-nos oblidar el recolzament majoritari dels catalans a l’Estatut.

Els blocs convergents en la més estricta ortodòxia. En destaco els de dos maresmencs. La Montserrat Candini i en Joaquim Fernàndez.

No trobo res entre els pocs blocs dels del PP.
De moment, l'anunci de la vicepresidenta del govern, pot servir per calmar els ànims i recomençar el debat sobre el tema del vot dels immigrants. Debat que caldria fer amb tranquilitat, sense demagogies i electoralisme, i escoltant l'opinio dels alcaldes que han estat els grans ausents de la polèmica actual.