header-photo

Tres en ratlla

Dies intensos d’anar acabant feines i començant altres.



Foto Santi Flores
Dissabte a la tarda, multitudinària inauguració del Casal de la Gent Gran de Rocafonda-El Palau. Es tracta de l’antic local del Club Sant Jordi de la Caixa de Catalunya al carrer Colòmbia. El conveni signat amb l’entitat financera ens ha permès recuperar aquest espai i adequar-lo com a Casal i per instal·lar el Llibre Viu. Ambdues iniciatives, una d’àmbit de barri i altra de ciutat i fins i tot de país, serviran per la dinamització social i cultural dels barris de Rocafonda-El Palau i de la resta de Mataró. Els serveis a les persones necessiten d’infraestructures adequades on poder desenvolupar-se. Quan es crítica la política de les pedres sovint s’oblida, interessadament, que aquestes han d’estar al servei de les persones. Ho acostumo a dir en els discursos de les inauguracions: lo important no és explicar el que s’ha fet, que això ja es veu, sinó perquè s’ha fet i per a què ha de servir.

Foto Joan G. Jané
Diumenge al matí, inauguració de la Masia de Can Trisach de Dalt. La vella casa de les Hortes del Camí Ral s’ha adequat per donar servei a la Societat Columbòfila i la Unió de Canaricultors de Mataró. En aquestes instal·lacions, gairebé úniques en el nostre país, aquestes entitats podran desenvolupar les seves activitats amb molta més comoditat i amb millors condicions que fins ara. Quan era regidor d’esports vaig instal·lar, després de l’enderroc de les velles naus de FOCSA del carrer Herrera, als columbòfils a l’edifici de la Presó. Per això ahir em vaig permetre la broma de dir que “si fa anys els havia posat a la Presó ara els treia”. Un bon equipament per a dues entitats modestes però importants.


Foto Simó Gràcia
Aquest matí, visita a l’aparcament de El Tabalet. És tracta d’un aparcament que aprofita la planta semisoterrani de l’escola bressol Tabalet. De tothom es conegut el fet que Mataró disposa de la ràtio més alta de places d’escola bressol municipals de entre les ciutats mitjanes i grans de Catalunya. L’esforç continuat, i en solitari fins ara, de l’Ajuntament ens ha permet disposar d’una xarxa d’escoles bressol de qualitat. En pocs mesos entrarà en funcionament una setena escola i pel curs vinent una vuitena. Quan es va construir el nou edifici del Tabalet va quedar una planta semisoterrani que ara s’ha habilitat com a aparcament per als veïns del Pla d’en Boet. Són poques places però que venen a augmentar les ja existents, les mil quatre-centes en construcció i un altre miler llarg en fase de projecte. Els aparcaments concebuts com a equipaments públics.

Com deia al principi sense infraestructures és gairebé impossible donar serveis a les persones. Feina feta i nous projectes en marxa.