header-photo

Dos-cents deu milions


Foto R. Gallofré

Aquest és l’import del pressupost municipal consolidat que aquest vespre hem aprovat inicialment a l’Ajuntament de Mataró. Puntualment, com ja és norma, hem portat a aprovació el Pla d’Actuació Municipal (PAM), les Ordenances Fiscals i el Pressupost Municipal per l’any 2007.

El procés va començar just abans de les vacances d’estiu amb un primer document del PAM que es va presentar al Consell de Ciutat. Després els Consells de participació han pogut treballar el document fins la seva presentació al Consell de Ciutat a principis del mes passat. Posteriorment el PAM ha rebut les aportacions ciutadanes a través del programa Consensus. En total més de dues-centes aportacions que s’han incorporat total o parcialment al PAM.

En el PAM es recullen totes les actuacions previstes per l’any 2007 i que volen donar respostes a les prioritats marcades pel govern municipal. Són un conjunt d’actuacions que responen a les necessitats ciutadanes detectades i a les previstes en l’Acord de Govern signat pel PSC, ICV i ERC. També es desenvolupen les accions previstes en el Pacte pel Desenvolupament Econòmic i Social signat fa uns mesos.

El pressupost, lògicament equilibrat en ingressos i despeses, creix com a conseqüència d’una major activitat econòmica a la ciutat, per l’increment de les aportacions de l’Estat i de la Generalitat. Augmenta la inversió i es fa una contenció important en el capítol de personal.

Les ordenances fiscals augmenten per sota de l’IPC previst consolidant la tendència dels darrers anys.

Un bon PAM i un bon Pressupost per a fer front als reptes de futur de Mataró.