header-photo

Atrafegat



Foto Cinto Lacalle


El cap de setmana comença enfilat dalt d’una escala. La que faig servir per arribar a l’interruptor que encén les lluminàries de la Riera. Amb la fira dels pessebres a la plaça de Santa Anna i els llums als carrers l’ambient de Nadal va envaint la ciutat.

Queda temps encara per a fer una reunió amb veïns i per assistir al sopar del
Club Rotary de Mataró. Han tingut la gentilesa de convidar-me a la celebració del 20è aniversari del club de Mataró. La recaptació del sopar el dediquen a la Fundació el Maresme.

No puc assistir, i em sap greu per l’amic Ramon Salicrú, a la presentació del llibre dels carrers de Mataró. Fa temps que en Ramon hi treballa, el resultat ha estat magnífic i l’expectació ha superat completament la cabuda de can Palauet.

Dissabte al matí quatre casaments. La diversitat de la ciutat, dels ciutadans i ciutadanes es posa de manifest en aquestes cerimònies. Entre casament i casament queda temps per ordenar papers, fer un escrit per a una guia de lectura, endreçar la cartera i preparar els documents que caldrà llegir a casa durant el cap de setmana.

La tarda comença aviat, a les cinc, a l’assemblea dels Voluntaris pel Futur. Els animo a continuar treballant, com aquests catorze anys, per Mataró.
Visita a l’exposició del Tot Mataró i l’entrega del premis del concurs de contes Fernando Rodríguez.

Festa al Casal d’avis de Cirera per celebrar el nou govern de l’Entesa. Bon ambient entre els companys i companyes i confiança en la capacitat del president Montilla per governar Catalunya. Ens acompanya la
Lidia Santos, a qui la Consol Prados anomena com a “mare de l’Estatut”.

Sopar a l’Armonia. Ens visita l’alcalde de Sierra de Yegüas que ha vingut per l’acte de cloenda dels 30 anys de la Casa de Andalucía en Mataró. Llargues xerrades amb amics i coneguts que serveixen per prendre el pols a la ciutat.

Tret de sortida, aquest matí, a les deu. I mai millor dit doncs començo el dia donant la sortida a la
Mitja Marató. Mil vuit-cents atletes que correran pels carrers de la ciutat. La prova es consolida entre les cinc millors mitges de Catalunya i em reconforta per l’esforç que varem fer, fa alguns anys, per recuperar aquesta prova que s’havia perdut del calendari atlètic mataroní. Després, sortida de la marató escolar. Set-cents nois i noies que corren pel gust de córrer doncs en aquesta prova no hi ha guanyadors. Felicitats regidor Pera.

I de Pera a Pera.
Trobada de Satanassos a la Sala Cabanyes. Presenten l’Espartac Peran i en Xevi Coral, amb baixada als inferns pastorils inclosa. La Sala plena de gom a gom per a veure com les gasten les tropes infernals vingudes d’arreu del país. Em toca dir unes paraules acompanyat de la Imma Llorens –avui per no espantar els dimonis no anava vestida d’arcàngel- i en Joan Pera.

A migdia conferència a la Casa de Andalucía. Estava previst que la fes la Manuela de Madre. La seva malaltia l’ataca a traïció i no pot venir. En Josep Maria Sala la substitueix magníficament. No em puc quedar al dinar per motius familiars.

El compromís adquirit anteriorment m’impedeix assistir al recital de poesia d’en Miquel Martí i Pol, al Foment. Al Monumental la Peña Al-Andalus celebra el 12è homenatge a la gent gran. Teatre ple de gom a gom i una bona estona veient els quadres de ball de la casa.

Ben atrafegat, que qui s’avorreix és per que vol.