header-photo

Estadístiques



Foto Sergio Ruíz


Les dades estadístiques tenen això, que són tossudes. Quan s’especula amb la realitat, quan es donen dades sense contrastar, es corre el risc de caure en el ridícul més espantós.

Avui hem viscut aquesta situació en versió doble o triple. Per un costat les dades estadístiques de les emissions de la planta incineradora demostren que aquestes emissions estan molt per sota dels límits exigits per les normatives europees i que han tornat a tenir un descens important. Les adequacions tècniques fetes a la planta han donat bon resultat.

També els resultats de la cinquena fase de l'estudi de monitorització biològica a les poblacions de Mataró i d'Arenys de Mar, que ha estat realitzat per la unitat de recerca del Consorci Sanitari del Maresme i que ahir es va presentar a la Junta General del Consorci de Residus Sólids Urbans del Maresme, han tornat a posar de manifest que els nivells de dioxines, furans, policlorats bi-fenils i metalls pesants en la sang d’aquestes poblacions, no tenen cap relació amb les emissions de la planta incineradora.

Per un altre costat les dades estadístiques que avui s’han posat, per part dels responsables policials de Mataró, sobre la taula de treball de la Junta Local de Seguretat han confirmat el descens important en els nivells delictius de la ciutat, que són els més baixos dels darrers quatre anys, amb un descens del 3’5% dels delictes. També les faltes han disminuït, encara que d’una manera més modesta, en un 0’5%. De la mateixa manera les dades sobre sinistralitat en el trànsit han disminuït de forma considerable i permet fer una projecció que pot estar al voltant del 25% anual en el nombre d’accidents amb ferits.

Bones dades que confirmen que el treball que s’està realitzant a la ciutat per part dels cossos de seguretat (Policia Local, Mossos d’Esquadra, Cós Nacional de Policia i Guàrdia Civil) ha estat encertat.

Dades per estar satisfets però amb el convenciment que no es pot baixar la guàrdia i seguir treballant responsablement per la salut i la seguretat dels mataronins i mataronines. Contra la tossuderia dels que sempre intenten treure punxa al llapis, la tossuderia de les xifres estadístiques.