header-photo

I què et motiva?

Foto Quico Melero

A fer d’alcalde. Aquesta és una pregunta a la que he hagut de respondre, aquest matí, en una llarga conversa amb alumnes del Grau Superior d’Administració i Finances de l’Institut Thos i Codina. Ja he dit altres vegades que aquest tipus de trobada amb estudiants de la ciutat m’agraden especialment. De fet es tracta d’explicar el funcionament de l’Ajuntament, i la visió que hom té de la ciutat, a les persones que algun dia hauran d’assumir les responsabilitats de governar.

Després d’una breu explicació sobre el funcionament dels òrgans de govern de l’Ajuntament, hem entrat en un llarg torn de preguntes. Aviat detectes els temes que més interessen i preocupen els joves. Hem parlat d’habitatge, del creixement de la ciutat, del canvi en el model econòmic, dels mecanismes de participació ciutadana.

Sempre hi ha també algunes preguntes més personals. Des de l’horari de la feina de l’alcalde, fins les motivacions que et porten a ser-ne. Mai defujo aquests tipus de preguntes i, a partir de la premissa que en aquesta feina ningú està per obligació, procuro contestar de forma clara i entenedora. Els hi parlo d’il·lusió, de voluntat de servei, del component ideològic, de la passió per millorar la ciutat.

Els aviso que en això de la política, com a qualsevol altre activitat, hi ha gent de tot tipus. Que sovint som un pèl romàntics i que sempre la feina la fan els cansats.

No pretenc convèncer-los. Només explicar-los les meves motivacions. Si ho aconsegueixo o no, ja ho diran ells.