header-photo

Seria això?




Perquè pel que diu el manifest era difícil no ser-hi. De fet només faltaven Batasuna i el PP.

Després de llegir i veure les notícies sobre les manifestacions d’ahir, a Bilbao i a Madrid, va vingut al cap la frase que en Ferran Torrent, a la novel·la Judici Final, fa dir a un dels seus personatges: “el partit s’inicià amb zero a zero en el marcador”. Tant obvi com les explicacions dels líders populars per intentar justificar la seva absència a les manifestacions d’ahir.

L’estratègia política del Partit Popular està fonamentada en la seva incapacitat per acceptar la derrota electoral de 14 de març del 2004 i per reconèxer qualsevol error polític. Qualsevol altra qüestió gira i regira entorn a aquest paradigma popular. I per tant tot els hi és vàlid per recuperar un govern perdut de manera “il·legítima”. No cal donar-hi més voltes. No cal encaparrar-s’hi més. No podem seguir perdent el temps intentant un acord amb qui no vol l’acord. Demà la bronca al Congrés està assegurada
Partirem d’una premissa fatal per intentar resoldre l’atzucac basc –i amb gran satisfacció dels terroristes- però, avui per avui, és impossible un acord polític de totes les forces democràtiques. Per tant cal reagrupar els que si volen cercar solucions. Els que són capaços de reconèixer-s’hi en els lemes de les manifestacions d’ahir: