header-photo

L'any de les concrecions



Bona nit amics i amigues.

Cinquanta dues edicions de la Nit de l’Esport.

I un nou escenari. Del Canaletes al poliesportiu Maria Teresa Roca i Vallmajor. Un poliesportiu que estrenem avui per aquest acte. Un poliesportiu que porta el nom de l’estimada esportista mataronina. Varen ser els seus companys del Satorras qui proposaren el seu nom. Dit i fet.

Una Nit de l’Esport que ha tingut nominats i guanyadors. Ha estat feina del jurat, únicament del jurat, decidir qui eren els nominats i qui eren els guanyadors. He estat molts anys membre del jurat i per tant conec molt bé com es fan les coses: amb rigor i amb independència. Per això vull manifestar el meu agraïment als membres del jurat pel seu treball i pel seu criteri. Podem discrepar dels resultats, però en cap cas, ningú té dret a dubtar de la absoluta i radical independència del jurat de la Nit de l’Esport.

Felicitats als guanyadors, als esportistes i als clubs. La ciutat avui us reconeix el vostre èxit esportiu, fruit d’hores, de dies, d’anys de treball i esforç per arribar a ser els millors en les vostres categories i disciplines. En una societat que tendeix a menystenir la cultura de l’esforç, sou un bon exemple del que es pot aconseguir amb treball i constància. No oblideu, però, que la vanitat es mala companya i que els èxits no seran eterns. Que la vostra vida personal val molt més que qualsevol glòria efímera. Bons esportistes, però sobretot grans persones. La Teresa Maria Roca ho tenia ben entès.

Fa un any, us deia que aquest seria l’any de les concrecions. I ho feia a partir d’una constatació bàsica: necessitem, la ciutat i els esportistes, noves i millors instal•lacions esportives. En això estem.

El circuit de Cross de Figuera Major –l’únic circuit permanent del país- ja ha acollit un campionat de Catalunya i s’ha de convertir en un gran parc esportiu a l’aire lliure.

El camp municipal d’esports de Carles Padrós té gespa nova i durant l’estiu es posarà la gespa artificial al camp de can Xalant i es faran els treballs previs –tal com es va acordar en el Pacte pel Futbol: cada any una gespa nova- per instal•lar l’any vinent la del camp de Rocafonda

Aquest cap de setmana comença la pràctica esportiva ordinària en aquest pavelló. En poques setmanes començarem les obres del pavelló del carrer Euskadi.

L’escola Tomàs Viñas té nova pista poliesportiva i estan en marxa les obres de la nova pista de La Llàntia. La base nàutica del port ja dona servei als esportistes de la vela i del submarinisme.

Abans d’acabar l’any començarem la remodelació integral de l’Estadi d’atletisme que ens permetrà dotar-lo de vuits carrers i per tant acollir competicions oficials.

El conjunt d’instal•lacions esportives del sector del Turons: camp d’hoquei herba i tres camps de futbol, ja ha iniciat la seva tramitació urbanística i la Comissió de Clubs de Futbol ja han vist els primers esbossos de treball.

I volem començar a definir les instal•lacions que cal construir al cap damunt de Carles Padrós i que han de substituir el vell Palau Mora.

El Patronat Municipal d’Esports presentava, ahir mateix, els resultats de l’auditoria sobre les instal•lacions esportives existents i anunciava les inversions que caldrà fer, pel seu manteniment i millora, en els propers anys.

Compromisos contrets, compromisos complerts. Tots els compromisos, els del Patronat i els de l’Ajuntament, complerts.

És la feina que ens pertoca com administració. Construir i mantenir les instal•lacions, fomentar la pràctica esportiva per a tothom i especialment entre els més joves, i donar suport als esdeveniments esportius que ajuden a la promoció de la ciutat.

L’altra feina, la més important, us pertoca als esportistes, als tècnics i als directius.

Agraeixo profundament a les empreses de Mataró que donen suport a l’esport i als aficionats que segueixen setmana a setmana l’activitat esportiva de la ciutat. No seria però sobrer un major nombre de patrocinadors i una major implicació de l’afició.

Com tampoc sobrarà mai el suport de les administracions. El de sempre de la Diputació de Barcelona i el més recent de la Generalitat de Catalunya.

Si l’esport és cosa de tots, fem-ho entre tots.

Felicitats de nou als guardonats i gràcies als que feu que cada any, i en van cinquanta dos, tingui sentit celebrar la Nit de l’Esport.

Abans d’acabar deixeu-me invitar-vos, diumenge a les dotze, a la inauguració oficial del pavelló Teresa Maria Roca. i a animar l’equip de el Tot Mataró Joventut Handbol Mataró. Guanyarem a l’Adrianenc i ja sabeu que estem a la vostra disposició per organitzar la fase d’ascens a categoria nacional.

Moltes gràcies i molt bona nit.

Text de la meva intervenció en la Nit de l’Esport 2007

1 comentari:

Tercera Edad ha dit...

Hola JUAN ANTONI hoy he pasado delante del poli deportivo y me ha dado rabia no haber podido estar en la inauguración ,de una cosa tan importante para CIRERA ya pasare ha verlo, las obligaciones nos mandan lo que tenemos que hacer , un saludo ENCARNA