Foto Rafa Liñan
Són paraules del conseller Quim Llena en el dinar que hem tingut aquest migdia a Llavaneres. De la terra del Maresme a les taules del Maresme. A les taules particulars i a les taules dels restaurants. Apostar per una agricultura que ens permeti productes d’alta qualitat i amb traçabilitat manifesta. I el mateix pel sector pesquer. Per les dimensions de la comarca, i si exceptuem el sector de la flor, no podem tenir producció en quantitats importants. Hem de jugar amb el factor qualitat per sobre del factor quantitat.
Tenim prous elements favorables com per a garantir una agricultura viable a la comarca. La climatologia, alguns productes de temporada molt ben valorats (pèsol de floreta, cireres d’en Roca, vi d’Alella, mongeta del ganxet, tomàquet de pometa, ...), i un mercat potencial propi que pot pagar aquests productes. Ens cal segurament una política més decidida i més coordinada entre producció i mercat. Un mercat que no s’hauria d’allunyar de la comarca i que hauria de procurar que tot el valor afegit es quedés al Maresme. I evidentment controlar l'ocupació extensiva del territori que s'ha fet en els darrers anys a la comarca, optant per un urbanisme compacte.
Coincideix aquest dinar amb el conseller amb l’entrevista que, a La Contra de La Vanguardia, en Víctor-M. Amela fa a en Carlo Petrini. Petrini, que es defineix com a ecogastrònom, és el fundador del moviment “slow food”. Segons la seva pròpia definició: “Se trata de una nueva gastronomía, acorde con estos tres principios básicos: bueno, limpio y justo”. “Bueno: comida no transgénica ni intoxicada, cultivada con criterios de buen sabor, textura y nutrición. Limpio: que la obtención de alimentos no contamine ni esquilme la naturaleza. Justo: que la producción de comida no abuse ni dañe a nadie laboralmente y que estimule economías locales”.
Les propostes del “slow food” són, segons en Petrini: “Que el siglo XXI reaccionemos: que fomentemos la lentitud, la amistad, la poesía, la tertulia, la calma, el buen gusto, la calidad de lo humilde, paladeándolo todo”. Si més no, interessants!
Són paraules del conseller Quim Llena en el dinar que hem tingut aquest migdia a Llavaneres. De la terra del Maresme a les taules del Maresme. A les taules particulars i a les taules dels restaurants. Apostar per una agricultura que ens permeti productes d’alta qualitat i amb traçabilitat manifesta. I el mateix pel sector pesquer. Per les dimensions de la comarca, i si exceptuem el sector de la flor, no podem tenir producció en quantitats importants. Hem de jugar amb el factor qualitat per sobre del factor quantitat.
Tenim prous elements favorables com per a garantir una agricultura viable a la comarca. La climatologia, alguns productes de temporada molt ben valorats (pèsol de floreta, cireres d’en Roca, vi d’Alella, mongeta del ganxet, tomàquet de pometa, ...), i un mercat potencial propi que pot pagar aquests productes. Ens cal segurament una política més decidida i més coordinada entre producció i mercat. Un mercat que no s’hauria d’allunyar de la comarca i que hauria de procurar que tot el valor afegit es quedés al Maresme. I evidentment controlar l'ocupació extensiva del territori que s'ha fet en els darrers anys a la comarca, optant per un urbanisme compacte.
Coincideix aquest dinar amb el conseller amb l’entrevista que, a La Contra de La Vanguardia, en Víctor-M. Amela fa a en Carlo Petrini. Petrini, que es defineix com a ecogastrònom, és el fundador del moviment “slow food”. Segons la seva pròpia definició: “Se trata de una nueva gastronomía, acorde con estos tres principios básicos: bueno, limpio y justo”. “Bueno: comida no transgénica ni intoxicada, cultivada con criterios de buen sabor, textura y nutrición. Limpio: que la obtención de alimentos no contamine ni esquilme la naturaleza. Justo: que la producción de comida no abuse ni dañe a nadie laboralmente y que estimule economías locales”.
Les propostes del “slow food” són, segons en Petrini: “Que el siglo XXI reaccionemos: que fomentemos la lentitud, la amistad, la poesía, la tertulia, la calma, el buen gusto, la calidad de lo humilde, paladeándolo todo”. Si més no, interessants!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada