header-photo

Per molts anys!


Desè aniversari de la Biblioteca Pública Pompeu Fabra. I per celebrar-ho una colla de gent s’ha posat a treballar i han muntat una pàgina web. Han obert un apartat anomenat “Cabàs d’idees” on es poden fer suggeriments per tal de fer una festassa com cal. Ja en tenen unes quantes.

En faig la meva petita aportació: recuperar una activitat que va funcionar uns quants cursos i que es titulava “El llibre viu”. L’organitzava el Centre de Recursos Pedagògics del Maresme i es tractava de construir un llibre, a les escoles de la ciutat, que tingués molts elements manipulables. Desplegables, finestres que s’obrien, figures en moviment, etc... Tot el que es pugui arribar a fer amb uns fulls de paper i molta imaginació. Eren llibres d’un tamany considerable i es muntava una exposició al Museu. Potser no arribarem al virtuosisme del “Punt Vermell” però es poden fer coses magnífiques.

Em sembla magnífica la idea d’aquesta gent de celebrar el desè aniversari de la biblioteca. En aquell moment va ser una fita important per la ciutat. Fins aleshores només podíem disposar de la biblioteca de la Caixa Laietana i la ciutat reclamava una biblioteca pública. Va ser també un referent tecnològic per la seva façana de plaques fotovoltaiques única aleshores al país. Els resultats han estat esplèndids i la Pompeu Fabra és un dels equipaments més utilitzats i més ben valorats pels ciutadans.

Ara estem treballant en la seva ampliació i en el projecte de construcció d’una altra biblioteca pública. Pel que sé els arquitectes tenen força avançat el projecte d’adequació del conjunt modernista de l'Escorxador com a biblioteca. Amb l’escola bressol Els Menuts, l’edifici dels Capgrossos, la futura escola Joan Coromines i l’equipament cultural projectat a la nau de can Gassol, tindrem un conjunt d’equipaments molt potents a la zona de llevant de la ciutat.

Recuperem patrimoni i anem dotant la ciutat de nous equipaments.

1 comentari:

· · ha dit...

La "GENT DE BIBLIOTECA" li donem les gràcies per la seva aportació, Sr. Alcalde.

Rebi una cordial salutació!!

_ _ _ _ _
"GENT DE BIBLIOTECA"
http://ideespel10aniversari.blogspot.com