header-photo

Proposta Mataró


"Carreró", obra d'Albert Alís

Aquesta tarda hem signat el conveni per crear el fons d’art dels artistes de Mataró: “Omplim de contingut la casa Arenes”. A partir d’una iniciativa promoguda per en Pere Pascual, a la que es van afegir un bon nombre d’artistes mataronins. Un autèntic regal per la ciutat. Gràcies a tots els que ho heu fet possible.

Ha estat un camí llarg i difícil. Al final s’ha arribat al consens necessari per a fer-ho possible. Ara cal donar-li contingut i treballar per l’exposició del fons.

Però hem d’anar més lluny. Aquest fons d’art actual ha de servir com a mostra del que són capaços de fer els artistes mataronins. El talent com a tarja de presentació de la ciutat. Jo hi crec.

De la mateixa manera que vaig creure en l’obra d’en Llucià. Aquesta nit, amb un temps de gossos, mentre muntaven una part de l’escultura “Ondulacions”, amb el mar a un costat i la Laia d’en Rovira Brull a l’altre, pensava en les capacitats de la gent d’aquesta ciutat. A vegades ens costa massa creure en nosaltres mateixos. En les nostres possibilitats. Una mica de gosadia, de rauxa, també ens va bé.

L’escultura Ondulacions serà una fita en el nou Parc de Mar i enriquirà la perspectiva del mar de l’edifici que l’Oriol Bohigas ha dissenyat pel Tecnocampus. O és que els mataronins i mataronines no podem somniar? Jo no m’hi resigno a no somniar.