header-photo

Un dret de ciutadania



Em refereixo a l’Educació, tal com expressava el manifest del Marc Unitari de la Comunitat Educativa que es va llegir, diumenge al matí al Parc Central, durant la Diada de l’Escola Pública.

"L’educació és un dret de ciutadania. Tothom ha de poder accedir a una educació de qualitat en condicions d’igualtat. Una educació pública, gratuïta, laica i de qualitat és condició per a la compensació de desigualtats i garantia de progrés econòmic i social.

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa està format per mares i pares, alumnes, ensenyants, moviments de renovació pedagògica i sindicats i propugna la defensa d’un model educatiu que, més enllà de la seva titularitat, eviti la segregació i assumeixi la defensa de la igualtat d’oportunitats i la cohesió social i que s’orienti sota els principis de l’equitat i la igualtat".


Per avançar en aquest model educatiu el MUCE ha concretat en deu punts del manifest les seves demandes:

Oficines de matriculació úniques, increment de les inversions en noves construccions i en equipaments escolars, més oferta pública de 0-3 anys, més atenció a les necessitats educatives especials i a l’alumnat amb més dificultats, millora de les polítiques de beques, atenció a l’equilibri territorial i a l’alumnat nouvingut i més suport a les activitats extraescolars i als sectors socials més desfavorits.

1 comentari:

Rafa ha dit...

Llàstima no poder haver assistit a l'acte. A més, m'hagués agradat fer uns quants tirs a corfbol.
Estic molt satisfet de passar per una educació pública. Tot i que hi ha punts que penso que es poden millorar o que la manera que s'utilitza per millorar-los no és la més eficaç. És cert que ja ens escolten i ens demanen opinió, però penso que han d'aprofitar les experiències dels alumnes per arreglar problemes que ja s'hagin trobat. És a dir, per exemple, que els alumnes de Batxillerat ens impliquem en millores per l'ESO, que segur que en sabem. Però demanar-nos millores sobre el curs que estem realitzant és inútil, com no tenim l'experiència, a vegades fa que ni ens escoltin.
Salutacions.