header-photo

Un dia trist per Mataró




Avui ens ha deixat en Lluís Lligonya. La notícia m’arribava aquesta matinada via sms.Poques hores abans, durant el Ple municipal, havíem comentat amb els companys de Televisió de Mataró la gravetat del seu estat i la imminència del desenllaç. Però malgrat tot mai ens acostumem del tot a la mort.

Ens costarà molt imaginar aquesta ciutat sense la presència d’en Bis. No veure’l aparèixer amb la càmera a sobre en qualsevol acte de la ciutat, comentar amb ell la darrera notícia de la ciutat o polemitzar sobre qualsevol assumpte.

En Lligonya ha estat un home conseqüent. Treballador i honest. Compromès amb la gent i amb la ciutat. Un compromís forjat primer en el sindicalisme i la lluita per la llibertat i després en un projecte de televisió independent i democràtica. El model de Televisió de Mataró.

Apreciat per tothom, coneixia com pocs la realitat de la ciutat, les entitats, les persones. Sabia de la importància de les coses aparentment petites però que acaben donant sentit a una ciutat, plural i diversa com Mataró.

Ara, però, cal continuar. Els que queden hauran d’agafar el relleu i comandar la nova etapa que TVM ha d’iniciar amb la TDT. Saben que poden comptar amb el suport de l’Ajuntament. Que no deixarem que el llegat d’en Lluís Llingonya es perdi, que el seu treball hagi estat debades.

Per això, avui, la gent de TVM ha treballat. Aclaparats pel dolor, però amb el convenciment del que calia fer, han cobert les notícies de la ciutat i han tirat endavant la programació. Amb els ulls plorosos i un nus a la gola, la càmera i el micro a les mans.. Tal com hagués fet en Bis.

Avui ha estat un dia molt trist per Mataró. El meu més sentit condol personal i institucional a la família i a TVM.

4 comentaris:

Elisabet ha dit...

Moltes gràcies.

Malgrat el dolor, divendres vam treballar com el que més i a partir de demà, per molt que ens costi, seguirem fent-ho. I ho farem perquè tenim un deute pendent: el de tirar endavant el somni d'en Bis amb la mateixa empenta, tenacitat i independència amb que ho hagués fet ell.

cristi ha dit...

Muchas gracias.
He de reconocer que todo el apoyo que hemos recibido me ha hecho darme cuenta de lo importante que éramos para él y por supuesto de lo importa que era él para nosotros.
Gracias de nuevo.

Jaume Puig Roure ha dit...

Moltes gràcies.
El vostre suport és molt important per a nosaltres. En Bis és insustituible, però posarem tot el nostre esforç per que la ciutat de Mataró continui estant orgullosa de la seva televisió.

Unknown ha dit...

Gràcies per tot, de tot cor

Avui comença una nova etapa i l'encarem amb més força que mai. Tots junts seguirem treballant amb la mateixa il.lusió que ho va fer ell.