header-photo

De campanya-1-


Companys i companyes, bona nit a tothom

Avui fa tres anys vaig ser elegit alcalde de Mataró.

Vosaltres sabeu, ho sap sobretot la meva família i els meus companys de govern, que no he estat un alcalde a temps parcial.

Per dos motius: perquè Mataró necessita un alcalde que només tingui com a prioritat el govern de la ciutat. I perquè mai no m’implico a mitges, que sempre ho faig a fons.

Vaig dir-vos, en el discurs de la meva investidura, que treballaria sobres tres eixos bàsics:

1.- El debat estratègic sobre el futur de Mataró
2.- L’atenció prioritària a les coses quotidianes, al dia a dia d ela ciutat
3.- La proximitat a la ciutadania, als veïns i veïnes, com a forma de governar, parlant i escoltant, pel tal de poder atendre millor les seves demandes i necessitats.

Modestament crec que he complert, que el govern ha complert i amb escreix, amb aquests compromisos

Aquests tres anys han servit per a tirar endavant els compromisos adquirits en l’acord de govern signat el juny del 2003. El balanç final del mandat crec que ha estat bo per Mataró.

I hem estat lleials, assumint com a propis els encerts i els errors del conjunt del govern.

Un govern plural que responia a la voluntat dels ciutadans i ciutadanes expressada lliurament a les urnes. L’únic plebiscit vàlid i essencial en democràcia. Podem creure, i creiem, que la democràcia no s’acaba en el fet d’anar a votar cada quatre anys. Però estem absolutament convençuts que la democràcia comença i es sustenta fonamentalment en el vot personal i secret.

Ho dic perquè observo algunes opinions en aquesta campanya que tot just comença, que em preocupen. Mai la voluntat popular, ni que sigui en forma de majoria absoluta, pot ser considerada un accident.
No es pot utilitzar com a únic argument electoral el fet de que portem vint-i-vuit anys governant. Hem tingut majories absolutes i hem governat durant aquest temps per una única, bàsica i sòlida raó: la confiança que amb els seus vots ens han demostrat, eleccions rere eleccions, els ciutadans i les ciutadanes de Mataró. La voluntat del poble, els vots.

El vot que jo ara us demanaré pel Partit dels Socialistes de Catalunya.

El vot per governar, per fer front als nous reptes que tenim al davant, per convertir aquests reptes en oportunitats.

En oportunitats per tots els mataronins i mataronines. Per tota la gent que es desperta cada dia, i ben aviat, per anar a la feina, per tirar les persianes amunt i guanyar-se la vida amb el seu treball i el seu esforç.

Perquè les seves preocupacions, els seus problemes i també les seves il·lusions són les preocupacions, el problemes i les il·lusions dels socialistes. Perquè nosaltres som com la gent.

I per això l’habitatge, la seguretat, la feina, l’aparcament, l’educació del fills, la salut, la cultura, l’esport, l’atenció a la gent gran són les prioritats del nostre programa. Un programa en el que no fem promeses. Un programa en el que adquirim compromisos.

· un mínim de 1250 nou habitatges de protecció pública i la rehabilitació de 100 habitatges més en els barris de la ciutat.
· 27 nous agents de la policia local
· La construcció de 3 noves escoles bressol
· La construcció de tres noves escoles de Primària i la planificació de dues més
· Un nou Pacte Local per l’Ocupació que ens ajudi a reduir l’atur i a millorar les condicions de treball i la construcció del TCM que ha de servir per modernitzar l’economia de Mataró.
· 4.500 noves places d’aparcament i sis nous autobusos.
· L’ampliació de l’Hospital, la construcció de dos nous CAP, la reforma integral de la Gatassa i Ronda Prim i l'ampliació de Cirera Molins.
· Tres nous casal d’avis (al Mas Miralles, a can Gassol i al carrer Carlemany), l’ampliació dels casals del Parc i dels Molins i el trasllat dels casals de La Llàntia i de l’Havana.
· Una nova biblioteca a l’Escorxador i el Museu de la ciutat a can Marfà.
· Tres camps de futbol davant l’hospital i un nou poliesportiu al carrer Euskadi.
· El desenvolupament del Front Marítim per a que Mataró recuperi plenament la seva condició de ciutat mediterrània.
· La construcció dels nous accessos de l’autopista que acabi amb les cues de la plaça de França i la planificació de les noves infraestructures ferroviàries.
· Cinc plans integrals que abracin tots els barris de la ciutat per anar-los dotant dels equipaments i millores necessàries.
· El soterrament de 250 contenidors de la brossa, perquè les coses petites també són importants en una ciutat.

Us podria detallar els més de 250 compromisos del nostre programa. I remarco: compromisos. Compromisos que caldrà complir. Per això no fem brindis al sol ni propostes falleres. Sabem el que costen les coses i ho hem comptat tot abans de posar-ho al programa.

Coneixem a fons la ciutat. I l’estimem.

Sabem el que volem fer i com ho volem fer: amb diàleg i amb concertació. Amb els ciutadans, amb les entitats i amb les altres administracions. Amb la Generalitat que presideix José Montilla, amb el govern d’Espanya de José Luís Rodríguez Zapatero.

Perquè encara que nosaltres treballarem per tots els mataronins i mataronines no volem oblidar el que som: socialistes. Gent honesta, treballadora, amb ideals vells però no antics. Amb idees noves i clares, amb capacitat demostrada i amb il·lusió renovada.

I amb una tossuderia genètica de voler canviar les coses. Per a fer un món, un país i una ciutat més lliure, més igualitària i més fraternal.

Tenim les idees i tenim la gent. Una llista de gent preparada que representa tots els matisos de la ciutat. De gent que coneix i estima la ciutat, perquè hi viu i hi treballa. Una llista d’homes i dones compromeses amb Mataró, amb la seva gent i amb el seu futur. Un grapat de socialistes disposats, com sempre, a donar el millor que tenen per canviar i millorar les coses.

Ara, companys i companyes, ens caldrà treballar durant aquesta campanya per explicar a la ciutadania tot això.

Penseu que tots els altres només tindran un objectiu: evitar com sigui que el PSC torni a guanyar les eleccions.

I penseu que nosaltres tenim un gran adversari: l’abstenció. Per això cal remoure cel i terra, explicar a la gent el que s’hi juguen i convenç-se’ls per a que vagin a votar. Si la gent vota, el PSC guanyarà i governarà.

Per això us vull demanar treball, treball i treball.

Per guanyar, per poder governar i per poder seguint treballant per la gent.

Treball, treball i treball.

Gràcies companys, fem-nos confiança i a treballar!