header-photo

I arreu festes!


Tot just quan arriba el bon temps la ciutat s’accelera. El cicle festiu que s’enceta per Sant Jordi ja no para fins Sant Simó. Amb Les Santes com a punt central. I la Romeria, la Fira i el Cruïlla de cultures.
Aquests dies les festes de barri són les protagonistes malgrat han de compartir espais i temps amb les festes de final de curs i de temporada. Ahir mateix més una dotzena de festes omplien Mataró de música i gatzara. Passejar ahir era anar trobant-se amb una seguit de festes arreu de la ciutat.

Cerdanyola, Nova Mataró, l’Havana, el Pla d’en Boet ja han celebrat la seva festa. Aquest cap de setmana és el torn de Vista Alegre i de Peramàs-Esmandies. El carrer de Sant Joan comença a guarnir-se com cal per celebrar la revetlla. Ja s’anuncien les festes de Molins, Rocafonda, La Llàntia, Camí de la Serra. Tot abans de Santes. A finals d’agost serà el torn de Les Santes-Escorxador i de Cirera. I les serenates de carrer. Cada any se’n recupera alguna. I els aplecs.

I això vol dir molta i molta gent treballant en les comissions, organitzant els programes, cercant els diners, contractant els músics, muntant i desmuntant actes. Posant il·lusió i treball per a oferir als seus veïns la millor festa possible. La festa que serveixi per passar-s’ho bé, però sobretot per mantenir i augmentar els vincles de relació social imprescindibles per a construir una ciutat.

Per això quan alguns parlen de la ciutat adormida, grisa i avorrida, sempre em pregunto: parlen de Mataró? Dels mataronins i mataronines segur que no! Només calia passejar, ahir al capvespre, per una Riera plena de gent i de músics.

2 comentaris:

ILDEFONSO MARMOL ha dit...

Mataró tiene mas vida participativa que nunca y de aburrida será para los pusilánimes.
No hay mas que seguir un poco los actos que se desarrollan cada semana, para darse cuenta de que esas opiniones son mentiras y partidistas.Bueno y si a pesar de todo hay gente que están aburridos de todo, que le vamos ha hacer, es cuestión de hacérselo mirar. Un abrazo.

Rubén Carroza ha dit...

Hola Joan Antoni,
Es cierto que hay gente que es demagoga. Piensa que como ya sabras yo vivo en Tordera pero mi vida es Mataró. Su Cavalgata de Reies, el Carnabal, la SEMANA SANTA, la Romeria, las Fiestas de los Barrios, las actividades de las Entidades de Mataró. Esa gente que dicen que mataro no tiene vida que vayan a otros pueblos del Maresme como Tordera YA VERAN LO QUE ES UN PUEBLO DORMITORIO. Esa gente no a visto el Tesoro que es MATARó.
Anims i Traballar ALCALDE.