header-photo

Més savis i més humils


Foto Capgros.com


Darrer Ple del mandat aquest vespre. Formalment un Ple per aprovar les actes dels plens anteriors. Políticament la visualització del final d’un mandat municipal. I personalment el comiat dels regidors que no hi seran en el proper consistori.

Avui plegaven tretze del vint-i-set regidors de Mataró. Si hi afegim els que, per circumstàncies diverses, han plegat durant el mandat, el proper dissabte només repetirem la cerimònia de presa de possessió deu dels regidors que ho férem al juny del 2003.

En general paraules d’agraïment per part de tothom i un sentiment compartit de servei acomplert.

He volgut aprofitar la meva intervenció per reivindicar la política i el paper dels polítics. La política com a eina, no la única però si imprescindible, per canviar les coses, per millorar la societat. La política que té com a paradigmes el diàleg, la confrontació d’idees i l’exercici de la llibertat.

La política davant la no política.

La no política que és la negació justament del diàleg, de les idees i de la pròpia democràcia. La no política com a preàmbul de la no llibertat.

He agraït, personalment i institucionalment, l’honestedat i la lleialtat personal i institucional demostrada per tots i cadascun dels regidors i regidores que avui plegaven. El treball fet i les hores i hores dedicades a treballar per la ciutat. I ho fet des del convenciment expressat que tots ells continuaran treballant per Mataró des dels àmbits més diversos.


Avui, com ha dit la Quitèria Guirao, els que plegaven ho feien “més savis i més humils” que fa quatre, vuit, dotze o setze anys quan entraren a formar part del consistori de Mataró. Comparteixo les seves paraules. Moltes gràcies i molta sort.

1 comentari:

Ferran Bello ha dit...

Estimat amic i company:

Estic convençut que en aquesta nova etapa la ciutat de matarò gaudirà d' un alcalde i un govern entranyables, eficaços i compromessos.

Els meus millors desitjos per tots i totes.