header-photo

Reinici administratiu



Encara que en Joan Salicrú situi l’inici del curs polític a la Serenata del carrer Sant Ramon, l’acte amb més presència de regidors acostuma a ser per la inauguració de la Festa Popular de Cirera. Gairebé tothom ha tornat de vacances i es reemprenen les rutines habiutals.

A nivell administratiu les diferents Comissions Informatives de l’Ajuntament s’han reunit per tractar els temes de la seva competència que han d’anar a la Junta de Govern i al Ple. Avui mateix la Junta de Govern s’ha reunit per aprovar una desena de punts entre els que cal destacar-ne tres de força importants.

El primer és l’adjudicació de les obres de millora dels accessos al Parc Forestal. Amb un import de més de 57.000 € és construirà un camí que permeti l’accés a peu des de la urbanització de can Serra i també es farà un camí transversal, també per vianants, que comuniqui els dos aparcaments del Parc. Poc a poc anem posant a punt un espai verd sovint més valorat per la gent de fora que pels propis mataronins.

El segon tema ha estat l’aprovació de les obres d’enderroc de l’edifici annex a Can Marfà i on fins ara hi havia l’Escola d’Adults. Aquesta s’ha traslladat a l’edifici de l’antiga Anxaneta i ara podem enderrocar l’afegitó de can Marfà. D’alguna manera és l’inici formal de les obres de rehabilitació de can Marfà que ens ha de permetre recuperar l’antiga fàbrica i instal·lar el Museu d’Història de la ciutat. Amb la col·leció de màquines de la Fundació Jaume Vilaseca. Un equipament important que ha servir per salvaguardar la memòria del sector econòmic més important del darrer segle a Mataró. I a l’hora convertir-se en un lloc important d’atracció de visitants de dins i de fora de la ciutat.

El tercer tema fa referència a l’aprovació del plec per la contractació de les obres dels carrers de la Beata Maria, Feliu de la Penya i Sant Simó. Amb aquesta obra, que s’iniciarà en els propers mesos, només ens quedarà per peatonalitzar, dins de muralles, el carrer Bonaire i l’antic carrer de Sant Roc. Aquella aventura que va començar, amb crìtiques ferotges, amb la peatonalització del carrer de Barcelona està a punt d’acabar-se després de demostrar com ha estat de fonamental per mantenir la qualitat de vida del centre històric de la ciutat i sobretot per revitalitzar el comerç urbà de Mataró.

1 comentari:

Napoleón Bonaparte ha dit...

Hola Sr. Alcalde, sobre el tema de la vivienda (que preocupa mucho y a muchos), le "informo" que existen organizaciones que empiezan a reclamar que se haga efectivo este derecho con acciones como esta:

Conseguir el Record Mundial: no vas a tener casa en la p... vida.

Le esperamos también para conseguirlo, Sr. Barón.

Mas información al respecto, en nuestro Blog.

Un saludo.