header-photo

Audiència pública

Foto Quico Melero

Audiència pública del Pla d’Actuació Municipal i del Pressupost 2008. Sala d’actes del Centre Cívic del Pla d’en Boet plena de gom a gom. Quasi tres hores d’explicació, preguntes i discussió oberta a tothom. El compromís d’estudiar les propostes i si és possible incorporar-les al PAM i al Pressupost 2008. Un Pam amb quasi cinc-centes actuacions concretes i un pressupost consolidat que puja més de dos-cents setanta milions d’euros. Un 18’90 % més que l’any 2007. Molt gràficament la regidora Montserrat López ha explicat com de cada euro del pressupost, només catorze cèntims provenen dels impostos que els mataronins paguem directament a l’Ajuntament.

Dos cents setanta milions que serviran per atendre les necessitats actuals de Mataró i per afrontar els reptes de futur amb garanties d’èxit. Ho he resumit en les 10 grans prioritats del govern pel 2008:

1.- El Pla local de l’habitatge: acabar 35 habitatges i començar-ne 280 més
2.- La seguretat i la mobilitat: contractar vuit nous agents de policia i desplegar la nova xarxa d’autobusos, amb millors freqüències i servei als polígons industrials.
3.- El benestar social i la integració: consolidar els serveis previstos per la llei de la dependència i reeditar el Pacte per la Nova ciutadania.
4.- L’educació: dues noves escoles bressol i dues noves escoles d’infantil i primària.
5.- Els equipaments culturals: posar en funcionament la Nau Gaudí i començar el museu de can Marfà.
6.- Els equipaments esportius: l’estadi nou, el poliesportiu del carrer Euskadi, la gespa del camp de Rocafonda, el camp de futbol base de Cirera, el camp d’hoquei herba.
7.- L’urbanisme sostenible: el parc de Rocafonda, la reurbanització de Sant Agustí, Amàlia, Sant Bru, Massevà, Beata Maria i Sant Simó, ...
8.- El pla d’aparcaments: acabar 780 places, començar-ne 1.318 i projectar 466 més.
9.- La visió estratègica i el desenvolupament econòmic per la promoció de la ciutat: el Tecnocampus, l’Agència de Promoció de la Ciutat i la reforma de la plaça de Cuba.
10.- L’Ajuntament al servei de les persones: el Pla de Qualitat, la nova web i la Televisió Digital Terrestre.

I això només és un tastet de totes les coses que passaran a Mataró en els propers mesos.