header-photo

Cròniques madrilenyes-1-



Foto markeveleigh

Cap i cua setmanal a Madrid. Dilluns al matí viatge ràpid per assistir, com a diputat i com alcalde, a la presentació de l’Informe sobre les polítiques locals contra el canvi climàtic i a la presentació de la pel·lícula que ha realitzat la Xarxa de Ciutats pel clima de la que formen part la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Mataró. L’informe posa de manifest que les mesures que s’han pres comencen a donar alguns resultats que inviten a un cert optimisme. Queda, però, molta feina per fer i com sempre els ajuntaments ja s’han posat a treballar sense consultar gaire a cap cosí.

Avui primer dia de la novena Assemblea de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. De moment, i que duri, en un clima molt diferent al de fa quatre anys. El denigrant espectacle de veure alcaldes i regidors del PP esbroncant a l’Anna Urchueguía, alcaldessa de Lasarte i objectiu senyalat d’ETA, va ser d’aquells que costa d’oblidar. Tot plegat per no voler admetre el que era obvi: que el Partit Popular havia perdut clarament les eleccions del maig del 2003 i que per tant no li corresponia presidir la FEMP.

Aquest any, amb els resultats molt més amplis en nombres d’alcaldes i regidors i per tant d’ajuntaments, diputacions, cabildos i consells insulars a favor del PSOE, la picabaralla sembla que serà menor. L’ovació amb la que la sala ha rebut la vicepresidenta del govern Maria Teresa Fernández de la Vega ha estat molt simptomàtica. Com ho ha estat d’emotiu l’homenatge que el plenari de l’assemblea ha dedicat a tots els alcaldes i regidors dels País Basc i de Navarra en reconeixement al coratge personal i polític que demostren cada dia.

No ens confiarem pas que estem a pocs mesos d’unes eleccions generals i ja sabem com les gasten al carrer Gènova. De moment l’elecció de la taula s’ha pogut fer per consens i demà ens espera el treball de les comissions. De moment em toca presidir la mesa de la comissió sobre intermunicipalitat. Ja veurem que dona el debat sobre la ponència i les al·legacions presentades.