header-photo

Postal de Nadal: bombolles Mataró

Foto Adela Genís

Ahir es va presentar, a la casa Coll i Regàs, el cava Mataró. Un cava elaborat per Alta Alella a partir de la varietat de raïm Mataró. Aquest celler ja feien un vi negre dolc, el Dolç Mataró, i ara presenten aquest cava rosat. Pel que expliquen la varietat Mataró va ser molt freqüent a les nostres vinyes fins l’aparició de la fil·loxera. Desapareguda a casa nostra s’ha recuperat a partir de peus de vinyes sudafricanes i australianes. Dissabte mateix, el president la cooperativa de Sarral (Conca de Barberà) em comentava que el seu padrí li parlava del raïm Mataró.

Segurament el tema donaria per un treball d’investigació que ens permetés conèixer més detalls d’aquesta varietat de raïm que porta el nom de la ciutat. De moment ens limitarem a brindar. Amb cava Mataró, per suposat.