header-photo

Entre la muntanya i el mar


"Si amb el tremolar del mar a l’esquena ens internem per les petites valls que formen, en el seu descens, les muntanyes, trobarem racons tan assolellats, d’una calma tan plàcida i idíl·lica, tan perfumats de botànica meridional, tan clars de silenci i d’aire, que vénen a ésser com deliciosos oasis. [...] Passant per aquests camins encara sentiu de vegades –una mica lluny- el cruixir d’un carro, el grinyolar d’una sínia, la detonació remota, seguida d’un petit núvol blanc, d’un caçador invisible."

Aquest text d’en Josep Pla s’inclou en la Guia dels Parcs de la Serralada Litoral i Serralada de Marina que s’ha presentat aquest matí a Mataró. És una publicació del Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona dins de la col·lecció Guies dels Parcs. Una bona guia que posa de relleu els valors paisatgístics, botànics, faunístics, patrimonials d’aquests parcs naturals que van des de la Riera d’Argentona al Besós.

Un espai metropolità, densament poblat, amb assentaments humans de totes les èpoques, que conserva encara espais i indrets de gran valor ecològic i evident interès natural.