header-photo

Parlant del 20+20+20 a Brussel·les



Viatge ràpid a Brussel·les convocats per Andris Piebalgs, Comissari Europeu d’Energia. Sortida de El Prat, després d’un dia força ple d’actes, per arribar a la capital belga a una hora gairebé impossible per poder sopar. Sort que havíem reservat prèviament. La inevitable cervesa, que no pot ser a Le Roi d’Espagne doncs ja havien tancat, en un bar on sona Jacques Brel.

Matí intens preparant la reunió amb el comissari a l’oficina de la Diputació de Barcelona a Brussel·les. Dinar a les dotze en una trattoria a tocar de l’edifici Berlaymont, seu de la comissió. El comissari ens dedica una bona estona malgrat les urgències energètiques d’aquests dies. Interès per conèixer l’opinió del món local en els temes energètics i les possibilitats d’actuacions en els objectius dels 20+20+20. Reafirmem els compromisos, explicitats en la declaració de Manresa+10, i l’interès de subscriure l’anunciat Pacte dels Alcaldes. Coincidència en els objectius i en la necessitat de la implicació dels ajuntaments per impulsar noves polítiques energètiques en les nostres ciutats i sobretot per aconseguir la imprescindible complicitat de la ciutadania.

Sortim de la reunió amb uns quants deures per fer, però amb la satisfacció d’haver pogut explicar les propostes del món local a la màxima autoritat europea en temes energètics. Ara caldrà treballar les concrecions i buscar els recursos. I en això també fa dies que hi treballem.