header-photo

Rigor, si us plau


Foto Quico Melero

Publiquen els diaris d’avui un informe de Greenpeace en el que s’afirma que les industries del clor i les incineradores són els principals focus de contaminació atmosfèrica del país. Més enllà de la lectura atenta que caldrà fer de l’informe si que cal reclamar rigor en aquest tipus d’informació que provoquen la lògica alarma social. Encara més si es vinculen aquestes informacions amb processos cancerígens.

I es demana rigor perquè, almenys pel que fa a la incineradora de Mataró, la política de transparència permet tenir accés als valors de les emissions entrant a la web del consorci. També hi ha una sèrie de dades que es controlen on line, amb intervals d’un minut, per l’Agència de Residus de Catalunya. Tots els nivells d’emissió estan molt per sota dels permesos per les legislacions catalanes, espanyoles i europees. En el cas de les dioxines i furans els nivells emesos estan 62 dues vegades per sota dels permesos. Per tant, si us plau, rigor!.

2 comentaris:

JULI CUÉLLAR ha dit...

Alcalde,

Torno a insistir: necessitem un pla de residus sense incineració. Cal que planifiqueu JA el tancament de la inicineradora.
Volem respirar un aire net i que Mataró combati el canvi climàtic de forma efectiva.

Sergi Bonamusa i Turon ha dit...

Juli,
Com bé saps per la teva formació, el rigor i la objectivitat són una pràctica fonamental en la investigació històrica. I aquestes mateixes premises són perfectament vàlides per qualsevol àmbit d'actuació i d'opinió. T'incloc en aquest calaix tot allò que fa referència al medi ambient i, per tant, també a la generació i eliminació de residus. No t'aninira malament, tal i com escriu en Joan Antoni, visitar la web del Consorci i llegir-te amb calma els resultats dels estudis que periòdicament es fan. Estudis, per cert, independents i que agrairia contrastessis no només amb paraules que poden sonar molt bé si es desconeix de què es parla sinó amb altres estudis que podrieu encarregar amb la mateixa seriositat que ho fa el Consorci.

Resulta que la societat moderna genera ingents quantitats de residus. Alguns, com saps, es reciclen (paper/cartró, envasos, vidre. orgànica...) d'altres, malauradament, no entren en aquest circuït i cal eliminar-los (només et proposo un exercici. Mira't els residus que produeixes a casa teva i tu mateix valora si després de minimitzar els residus en origen et queda alguna cosa).

Si no esteu d'acord ni amb incineradores ni amb abocadors (on part dels residus es valoritzen produïnt biogas o energia elèctrica) no aniria malament que proposessiu alguna solució "alternativa", però, si us plau, que sigui viable i no un cant de sirenes.