header-photo

Un dia més




Són les vuit del matí, fa força fred, quan comencem la reunió habitual de cada quinze dies a la Planta de Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme. Reunió densa per preparar la Comissió permanent i la Junta General del Consorci de la setmana vinent. Repàs als temes del dia a dia i algunes observacions sobre el projecte de la nova planta.

A les nou el sol no es decideix a escalfar gaire i continua fent fred al Pla d’en Boet. Reunió al Servei d’Urbanisme. Temes importants sobre la taula que cal discutir i planificar. Problemes que es van resolent, noves idees que van sorgint. Temps per a fer un cafè i comentar el míting d’ahir al Sant Jordi.

A les onze, a la Riera, el sol continua absent. Temps per despatxar, repassar agenda, signar documents, llegir i contestar e-mails.

A les dotze lectura del manifest del Dia Internacional de la Dona. L’escalf humà supleix un sol que definitivament no té cap intenció d’escalfar l’ambient. Immediatament després reunió de la Comissió de seguiment del contracte programa entre MaresmeDigital TV i Mataró Audiovisual. Repàs dels temes, situació de la programació, de la senyal. Una nova televisió que va naixent i consolidant-se com una realitat comarcal.

Una trucada i el dia canvia de signe. Cal fer trucades, prendre decisions. Dinar tard, massa tard. A les sis visita als vehicles elèctrics que es concentren a la Riera. El futur també es va obrint pas en la mobilitat urbana.

Temps encara per a fer visitar la nova galeria Enblanc al carrer Lepanto. Una aposta per l'art a la que desitgem tota la sort del món. Encara una bona estona al despatx per acabar de resoldre alguns assumptes. Una darrera visita a Art-Restaurant-Plat de la Muralla de Sant Llorenç. Exposa la Mónica Ródenas una col·lecció de paisatges urbans de Mataró i de Cartagena. Un dia de treball intens per Mataró.

I no m’oblido. I tant que no. Però no deixarem que un grapat de covards i assassins canviïn la voluntat del poble cridat a les urnes. I han estat molts, molts, ciutadans i ciutadanes que espontàniament m’ho han fet saber. I que m’han expressat el seu condol. Pel carrer, per telèfon, per e-mails. Llàstima d’algun significat silenci.

Diumenge els vots faran callar els trets. Diumenge els ciutadans i les ciutadanes tornaran a guanyar als assassins. I el dilluns, a les dotze, tornarem a cridar amb el nostre silenci, ara sí el silenci, que no podran doblegar la democràcia. Per això avui haurà estat un dia més. Un dia més en la lluita per la llibertat. Malgrat el dolor i la indignació que ens aclapara. No t'oblidarem Isaías.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Bon dia, soc en Xevi Ribas entre altres coses membre dels Capgrossos i conductor del programa de ràdio Magical Mystery Tour, us vull convidar a que visiteu el meu blog:
http://xeviribasbeatle.blogspot.com
Molta sort dema i sobre tot que guany el Sentit comu!
Dema tots a votar!!!